Skip to content
Galați Știri locale

Galaţi: Anchetă după ce un dispecer i-a spus unei femei care a sunat la 112 să anunţe dispariţia fiicei sale cu probleme psihice, că nimeni nu va porni în căutarea fetei prin tot oraşul

Facebook

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă demararea unei anchete după apariţia în presă a unei convorbiri purtate între un dispecer al Serviciului de Ambulanţă Galaţi şi o persoană care anunţa dispariţia fiicei sale cu probleme grave de sănătate şi căreia i s-a transmis că nimeni nu va porni în căutarea fetei prin tot oraşul. De asemenea, conducerea SAJ Galaţi a demarat o anchetă în acest caz.

Potrivit unei informări a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, institutţia s-a sesizat după apariţia în presă a acestui caz  şi va trimite o echipă de control a DSU la Dispeceratul Integrat de Urgenţă Galaţi, potrivit news.ro.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, care vizează o înregistrare audio dintre un dispecer al Serviciului de Ambulanţă Galaţi şi o persoană care anunţa dispariţia fiicei sale care suferă de o problemă medicală, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a sesizat cu privire la această speţă, începând astfel demersurile în contextul verificării celor întâmplate, fapt pentru care, o echipă de control a DSU va fi trimisă la Dispeceratul Integrat de Urgenţă Galaţi. Totodată, asigurăm opinia publică că nu vom admite ca astfel situaţii să fie tolerate, fapt pentru care vom lua toate măsurile necesare în vederea sprijinirii interesului populaţiei”, transmite DSU.

Totodată, conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a demarat o anchetă după apariţia în presă a unei convorbiri purtate între o angajată a instituţiei si mama unei fete de 16 ani cu probleme psihice.

Femeia ar fi sunat la 112 pentru a anunţa că fata ei de 16 ani pe care o avea în îngrijire, şi care abia fusese externată din spitalul de psihiatrie,  a dispărut în timpul unei plimbări pe faleza Dunării.

Femeia ar fi sunat de mai multe ori pentru a cere ajutorul autorităţilor, dat fiind că fiica sa avea un  comportament imprevizibil uneori şi putea deveni violentă.

La un moment dat,  apelul de urgenţă a fost direcţionat către Serviciul de Ambulanţă, iar conform înregistrărilor convorbirii, persoana din dispecerat i-a spus femeii să aştepte pentru că nimeni nu va porni în căutarea fetei prin tot oraşul.

” Atitudinea asistentei este la ora actuală supusă unei anchete interne şi sigur că odata ce vom avea declaraţia dânsei si toate faptele se va lua o decizie. Evident că atitudinea nu a fost una profesionistă, dar asta o va decide comisia de ancheta disciplinară”, a declarat Mihai Polinschi, reprezentantul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *