Skip to content
Coronavirus

Galaţi: Bărbatul confirmat cu coronavirus a ieşit din casă pe durata izolării şi a intrat în contact cu cel puţin două persoane

health.mil
" "

Autorităţile din judeţul Galaţi au reuşit să identifice doar 7 dintre cei 17 pasageri care au călătorit în microbuzul în care s-a aflat bătrânul venit din Italia, confirmat ulterior cu coronavirus. De asemenea, s-a aflat că bărbatul a ieşit din casă pe durata izolării la domiciliu şi a intrat în contact cu cel puţin două persoane.

Potrivit prefectului judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, în urma anchetelor desfăşurate şi a apelului ca toţi cei care au călătiorit în acest microbuz să se izoleze şi să anunţe autorităţile, au fost identificate 8 persoane, între acestea aflându-se şi şoferul. Numărul total al celor care s-au aflat în microbuz este însă de 17.

De asemenea, prefectul de Galaţi a făcut încă o dată apel la persoanele care în data de 29 februarie au circulat spre Galaţi folosind microbuzul, cu plecare din Bucureşti (Gara de Nord), la ora 12:15, să se izoleze la domiciliu şi să contacteze în cel mai scurt timp autorităţile.

Sunt rugate să se izoleze la domiciliu şi să contacteze în cel mai scurt timp autorităţile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galaţi), persoanele care în data de 29 februarie a.c. au circulat spre Galaţi, folosind microbuzul, cu plecare din Bucureşti (Gara de Nord). Sunt vizate persoanele care au folosit cursa cu plecare de la ora 12.15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul şi IDM Basarab”, a spus prefectul de Galaţi.

Acesta a explicat că s-a demarat o anchetă, după ce au descoperit că bătrânul de 72 de ani, confirmat cu coronavirus, a ieşit din casă în perioada în care trebuia să fie izolat şi a intrat în contact cu cel puţin 2 persoane.

Pe data de 3 martie a ieşit din locul unde era autoizolat la domiciliu şi s-a întâlnit cu un prieten cu care a stat de vorbă destul de mult. Este identificat, izolat la domiciliu, iar DSP îi va lua probe. De asemenea, a mai intrat în contact cu o persoană care a fost izolată şi testată. E vorbade o persoană care îi aducea pachete acasă”, a mai declarat prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu.

Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD, şi a circulat pe ruta Bucureşti – Urziceni – Buzău – Brăila – Galaţi  Cursa a fost folosită de aproximativ 17 pasageri.

În judeţul Galaţi, sunt izolaţi la domiciliu 680 de cetăţeni iar 3 sunt internaţi în spital, potrivit News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *