Skip to content
Galați Știri locale

Galați: Codul Roşu a făcut prăpăd în comuna Şendreni

O oră de avertizare de Cod Roșu și 30 de minute de ploaie torențială peste comunele limitrofe Galațiului, care și-au găsit scurgerea prin albia aproape secată a unui pârâu, au produs, vineri seară, o viitură care a afectat DN 25 și localitatea Şendreni. Era în pericol și circulația pe calea ferată. Au căzut peste 50 litri pe metru pătrat, potrivit monitoruldegalati.ro

„La Şendreni, din cauza aluviunilor care s-au scurs de pe versanți, a venit un torent, torentul Rusca Mare, care a blocat șoseaua națională și a inundat curțile din preajma drumului național și au ajuns și la calea ferată. Cei de la Drumuri Naționale au decolmatat şoseaua și acum autoritățile locale sunt la podul de calea ferată pentru a nu se bloca circulația feroviară“, a declarat, seara trecută, prefectul Gabriel Avrămescu.

Localnicii s-au pregătit cu saci de nisip, dar unora le-a intrat apa în casă. „Suntem aici lângă dig. A intrat apa în casă și în atelierul de tâmplărie, peste tot. Că degeaba e dig, că apa tot a intrat“, spunea supărată o localnică.

Pompierii au intervenit cu motopompele pentru a scoate apa de pe ulițe, din grădini și din case. „În zona localității Şendreni s-a format un torent pe pârâul Suha Mare care traversează DN 25, acesta a fost traversat și de torenți, s-au format aluviuni. Acestea au fost curățate. În momentul de față se circulă. Din informațiile noastre, până acum apa a intrat în curți, în câteva anexe și într-o casă. În momentul de față acționăm cu echipaje cu motopompe pentru a extrage apa și a restabili starea de normalitate“, a precizat, ieri seară, lt. col. Eugen Chiriță, ISU Galați. Se așteaptă să plouă iar, dar deocamdată pericolul imediat a fost îndepărtat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *