Skip to content
Galați Știri locale

Galaţi: Curtea de Apel a anulat raportul ANI cu privire la incompatibilitatea directorului Fiscalităţii gălăţene

Facebook/Monitorul de Galati

Curtea de Apel Galaţi a anulat raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) prin care se constata starea de incompatibilitate în cazul directorului Direcţiei Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale, Ioan Daniel Stadoleanu, relateaza monitoruldegalati.ro.

În luna februarie 2020, ANI a considerat că Daniel Stadoleanu, începând cu data de 16 septembrie 2013, a exercitat simultan funcţia publică de director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei municipiului Galaţi şi calitatea de expert contabil, respectiv expert contabil judiciar, încălcând astfel dispoziţiile Legii nr. 161/2003, potrivit căreia „Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Daniel Stadoleanu a declarat atunci că a făcut proba că nu este în stare de incompatibilitate, ba mai mult de atât, directorul Fiscalităţii gălăţene deţine o hotărâre a Curţii de Apel Galaţi în care se arată că acesta nu se află în stare de incompatibilitate. „Am să contest în instanţă evaluarea Agenţiei Naţionale de Integritate deoarece o consider abuzivă. Le-am trimis probele şi am făcut dovada că nu mă aflu în stare de incompatibilitate. Le-am trimis şi hotărârea Curţii de Apel Galaţi în care se arată că nu există incompatibilitate. Cu toate acestea, văd că ei nu ţin cont de nimic şi cotinuă procedurile“, a declarat Daniel Stadoleanu în luna februarie 2020.

Joi, 12 noiembrie 2020, Curtea de Apel Galaţi i-a dat dreptate acestuia şi a anulat raportul de evaluare al ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *