Skip to content
Galați Știri locale

Galaţi: Două femei, trimise în judecată după ce ar fi pretins şi ar fi primit 3.000 de euro pentru a facilita angajarea unei persoane ca infirmieră la un spital

Inquam Photos / George Călin

Două femei au fost trimise în judecată pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la această infracţiune, după ce, în 2017, ar fi pretins şi ar fi primit 3.000 de la o denunţătoare, promiţând facilitarea angajării acesteia ca infirmieră la un spital din Galaţi, potrivit News.ro.

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a transmis, marţi, într-un comunicat de presă, că procurorul de caz de la Parchetuli de pe lângă Tribunalul Galaţi a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată adouă persoane inculpate pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

" "

Urmărirea penală în acest caz a fost făcută cu sprijinul poliţiştilor anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

„În fapt, în luna aprilie 2017, una dintre inculpate a primit pentru sine, atât în mod direct, cât şi prin intermediul celeilalte inculpate, suma de 3.000 de euro de la un martor denunţător, după ce a lăsat, în mod nereal, să creadă că are influenţă asupra unui medic din cadrul comisiei de examen organizat la un spital din Galaţi. În schimbul banilor, i-a promis denunţătoarei că va determina un funcţionar public să-i faciliteze reuşita la concursul organizat de instituţie în perioada 20.04.2017 – 02.06.2017 şi implicit, angajarea sa în spital pe post de infirmieră”, arată DGA.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *