Skip to content
Galați Știri locale

Galaţi: Evenimentele în spaţii deschise, interzise în tot judeţul

PS News

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a decis ca organizarea şi desfăşurarea de procesiuni, concerte sau a altor întruniri în spaţii deschise, precum şi a activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise să fie interzise în judeţul Galaţi, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu COVID-19.

În ceea ce privește activitatea cultelor religioase la nivelul judeţului Galaţi, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, acestea se vor desfăşura în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, iar organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară respectiva activitate.

Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, în judeţul Galaţi, în perioada stării de alertă, se interzic efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii ocazionale, precum şi suplimentarea unor curse regulate, în scopul participării la procesiunile şi/sau pelerinajele religioase către locurile unde se desfăşoară aceste activităţi.

Noi măsuri anti-coronavirus în Galați

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis, marți, închiderea restaurantelor, cafenelelor și a sălilor de jocuri din interiorul clădirilor din municipiul Galați și din comunele Cuca, Șendreni și Vânători.. Tot marți, chiar primarul reales al municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat că a fost testat pozitiv cu coronavirus, scrie b1.ro.

De asemenea, toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători își vor desfășura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă telemuncă. Unde acest lucru nu e posibil, este recomandată decalarea programului de lucru.

Primarul din Galați, infectat cu coronavirus

Primarul reales al municpiului Galați, Ionuț Pucheanu, a transmis marți, printr-o postare pe Facebook, că a fost testat pozitiv cu coronavirus. Direcția de Sănătate Publică Galați a demarat o anchetă epidemiologică în cazul său, pentru a depista toate persoanele care au intrat în contact cu el în ultima vreme.

„M-am autoizolat imediat cum au apărut primele semne. Am simptome ușoare, pot să mă ocup în continuare de treburile curente ale Primăriei și sunt în legătură permanentă cu colegii din aparatul administrativ. Activitatea instituției se desfășoară în condiții normale, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare”, a scris edilul, pe rețeaua socială.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, 2.880 de cazuri noi de COVID-19 depistate în România. Autoritățile au precizat că de la izbucnirea crizei sanitare au fost confirmate 155.283 de îmbolnăviri, iar 117.942 de pacienți au fost declarați vindecați.

În județul Galați s-au înregistrat 75 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *