Skip to content
Galați Știri locale

Galați: Centrele de vaccinare au rămas fără vaccin. Se face doar rapelul deoarece nu mai sunt fiole

Monitorul de Galati
" "

Felul în care se face vaccinarea anti-COVID la Galaţi este puţin spus haotic. Programările în platformă nu au nicio relevanţă, din call-center, oamenilor li se spune că este vaccin în teritoriu, în centre însă nu este. Oamenii sunt purtaţi pe drumuri şi primesc telefoane de anulare date de pe număr ascuns, potrivit monitoruldegalati.ro.

Direcţia de Sanătate Publică (DSP) Galați raportează că vaccinează în centre unde nu au făcut nicio doză. Mai mult, astăzi (n.r. – marți, 09 februarie 2021), reprezentanții DSP Galaţi afirmau că nu se vaccinează cu prima doză pentru că nu e vaccin. De fapt, se vaccina! „Eu am programat-o pe soacra mea şi, cu o zi înainte, a primit un telefon cu număr ascuns că o să fie reprogramată că nu este vaccin. Mi-a trezit suspiciuni şi am sunat la call-center. Domnul de acolo a fost foarte amabil şi mi-a zis că nu se poate întâmpla aşa ceva. Apoi, domnul respectiv a sunat la Galaţi şi mi-a reconfirmat că sunt vaccinuri. Când ne-am prezentat la centru însă cu soacra mea, mi s-a spus că nu au vaccin, chiar dacă în platformă programarea era validă. Că a fost un haos toată săptămâna, aşa mi-au spus la centru. Numai că am rămas siderat când am văzut în presă că în ziua în care soacrei mele i s-a spus că nu se vaccinează, că nu este vaccin, acolo se raportaseră 40 de persoane vaccinate. M-am întristat. Este totală lipsă de transparenţă ca să nu zic mai mult“, a spus ginerele femeii programate şi nevaccinate chiar dacă se urmaseră toţi paşii legali.

" "
" "

Reprezentanţii DSP admit că nu e vaccin, că au raportat eronat dozele de vaccin făcute la un centru către alt centru. „La Centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor au fost efectuate în acea zi 40 de vaccinari şi dintr-o eroare au fost trecute ca fiind făcute la Centrul de vaccinare de la Patinoar. În acea zi, la Centrul de vaccinare de la Patinoar nu a fost nimeni vaccinat cu prima doză, doar rapel s-a făcut“, a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Întrebată dacă astăzi se fac în Galaţi imunizări cu prima doză, reprezentantul DSP a spus clar că nu. „În acest moment nu se vaccineză prima doză în centrele din Galaţi. Se face doar rapelul pentru că nu mai există vaccin“, a precizat Liliana Iordăchescu.

Culmea este că, de fapt, DSP Galați nu ştie ce se întâmplă în propria curte, ce să mai spunem de deficienţele dintre ei şi înscrierile pe platformă. Asta deoarece, tot astăzi, se vaccina cu prima doză. Cel puțin la Centrul de vaccinare de la Patinoar. „Eu și soțul am fost vaccinați acum cu prima doză. Ne-au sunat de la centru să venim în 30 de minute să ne vaccinăm. Noi iniţial eram programaţi în platformă pe 6 februarie, sâmbătă. Dar vineri, cu o zi înainte de programare, pe 5, ne-au sunat de la centru să venim să ne vaccinăm. Nu aveam cum. Am mers la programare pe 6 februarie. Atunci ne-au spus că nu au vaccin. De abia azi iar ne-au sunat şi ne-au vaccinat. Doar prin telefon cu centrul am primit date, nu prin platformă“, spune o doamnă trecută de 65 de ani care tocmai ieşea alături de soţ de la prima vaccinare, cea care, conform DSP, nu s-ar fi făcut. Mai mare dovadă că platforma de vaccinare este total inutilă şi că tot procesul este de un haos dus la extrem, nu cred că se poate găsi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *