Skip to content
Galați Știri locale

Galaţi: Încă trei blocuri vor fi modernizate cu fonduri europene

monitoruldegalati

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că încă trei blocuri din oraş vor fi modernizate cu fonduri europene, după ce a fost semnat şi contractul de execuţie a lucrărilor. Este vorba despre blocurile SD9C, SC 1 şi 2, Str. Siderurgiştilor nr. 23 – Siderurgiştilor Vest, D, str. Domnească nr. 15 – Centru şi A5 tronson 6, str. Brăilei nr. 205 – Micro 20 (foto în galeria de imagini). Oferta declarată câştigătoare pentru execuţia lucrărilor este cea depusă de CONSUMCOOP GALAŢI SOCIETATE COOPERATIVĂ, care a avut o propunere financiară de 2.735.158,31 lei fără TVA. Proiectul cu fonduri europene „Creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe: SD9C, SC 1 şi 2, Str. Siderurgiştilor nr. 23 – Siderurgiştilor Vest, D, str. Domnească nr. 15 – Centru şi A5 tronson 6, str. Brăilei nr. 205 – Micro 20 din municipiul Galaţi” este în valoare de aproximativ 760.000 de euro, potrivit monitoruldegalati.ro.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din municipiul Galaţi ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Obiectivul specific constă în creşterea performanţei energetice a celor trei blocuri, cu efecte favorabile asupra calitaţii mediului ambiental şi a sănătăţii oamenilor. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocurilor de locuinţe şi va creşte calitatea vieţii locatarilor din 111 apartamente.

Principalele lucrări de intervenţie vizează: termoizolarea anvelopei pe faţada blocurilor, inclusiv la pereţii interiori ai balcoanelor; schimbarea tuturor elementelor vitrate din lemn si PVC neconforme, cu tâmplarie din profile PVC pentacameral cu geam termoizolator triplu; termoizolarea interiorului casei scării cu polistiren extrudat; reabilitarea straturilor terasei necirculabile prin termoizolare şi realizarea unei şape armate ca suport pentru hidroizolaţia din două straturi de membrană; izolarea planşeului peste subsol;  schimbarea lămpilor de iluminat existente cu lămpi de iluminat tip LED; refacerea trotuarelor perimetrale; înlocuirea unui lift de persoane existent dotat cu facilitaţi care permit folosirea acestuia de către persoanele cu dizabilităţi la blocul A5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *