Skip to content
Galați Știri locale

Galați: Județul a primit, din rezerva naţională, cinci module dotate cu paturi pentru triajul pacienţilor la trei spitale

Inquam Photos/Cornel Putan

Cinci module dotate cu paturi şi saltele au fost alocate judeţului Galaţi, containerele urmând a fi amenajate ca puncte pentru triaj în trei spitale din judeţ. Modulele au fost solicitate din rezerva naţională, dat fiind numărul foarte mare al pacienţilor care ajung în această perioadă la Urgenţă.

Cele cinci module au fost solicitate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi  Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, ele fiind dotate cu paturi, saltele şi lenjerii.

Solicitarea a fost aprobată, astfel că cele cinci construcţii uşoare din elemente modulare au fost trimise în judeţul Galaţi pentru a fi folosite ca puncte de triaj pentru persoanele care se prezintă pentru acordarea asistenţei medicale de specialitate în unităţile sanitare.

Modulele au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” Galaţi , la Spitalul General Cai Ferate Galaţi şi la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci.

În judeţul Galaţi, de la debutul pandemiei au fost confirmate cu coronavirus 12.227 de persoane, dintre care 273 de cazuri au fost raportate miercuri.

Din totalul bolnavilor, 317 au decedat, 8 decese fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *