Skip to content
Galați Știri locale

Galaţi: O refugiată din Ucraina a născut o fetiţă la Maternitatea „Buna Vestire”

viata-libera.ro

O femeie din Ucraina, de 27 de ani, refugiată la Galaţi, a născut o fetiţă la Maternitatea „Buna Vestire” din localitate, informează reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit sursei citate, naşterea prin cezariană a decurs foarte bine, fetiţa, care va fi botezată Olivia, având 3,200 kilograme. Femeia, care mai are un băieţel de 7 ani, le-a povestit cadrelor medicale că la Nikolaev, de unde a venit în România, că a stat ascunsă timp de trei săptămâni în subsolul maternităţii din localitate alături de medici şi celelalte paciente.

„Naşterea a decurs foarte bine, prin operaţie cezariană, a născut o fetiţă de 3,200 kg. Mămica era foarte emoţionată, foarte speriată, ne-am fi dorit să nască natural. Ea mai are un copil născut natural. Naşterea s-a blocat, noi am încercat şi ieri la prânz, am vrut să finalizăm cu succes, aşa că acum şi mama şi fetiţa sunt bine. Ne-a povestit prin ce a trecut, a stat ascunsă chiar în subsolul maternităţii de acolo alături de cadre medicale şi pacienţi”, a declarat dr. Dragoş Soloviev, medic primar la Maternitatea „Buna Vestire”. Este al doilea copil din mamă refugiată care se naşte la Maternitatea „Buna Vestire” din Galaţi.

O altă femeie a adus pe lume tot o fetiţă, care avea 3,700 kilograme la naştere. „În cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Buna Vestire din Galaţi ajung pacientele din Ucraina, refugiate din Ucraina, care au nevoie de serviciile specifice spitalului nostru. Pe lângă pacientele care au născut în Maternitate, şi în Ambulatoriu au fost până în prezent cam 22 de paciente şi la camera de urgenţă s-au prezentat 11 paciente care au primit îngrijirile necesare, dar nu au rămas internate”, a spus directorul unităţii medicale, Costinela Georgescu. Potrivit Agerpres, ea a precizat că refugiatele din Ucraina beneficiază de servicii medicale gratuite la Maternitatea „Buna Vestire” din Galaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *