Skip to content
Galați Știri locale

Galaţi: Poliţia a amendat mai multe persoane care au participat la o adunare religioasă fără a respecta măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 VIDEO

Facebook

Poliţiştii din Galaţi au aplicat mai multe amenzi după ce imagini cu o adunare religioasă la care participau peste 200 de persoane, din localitatea Umbrăreşti, au apărut pe reţelele sociale.

Conform Poliţiei din Galaţi, întrunirea religioasă a avut loc în curtea unui localnic, iar la eveniment au participat peste 200 de persoane.

Imagini de la întrunire au fost distribuite pe reţelele sociale şi astfel poliţiştii au intervenit.

”După apariţia imaginilor în spaţiul public, pe un site de socializare, poliţiştii s-au autosesizat şi au stabilit că, la data de 26 iulie a.c., în intervalul orar 18.00 -21.00, în curtea locuinţei unui bărbat, de 27 de ani, din comuna Umbrăreşti, ar fi fost organizată o întrunire cu caracter religios, la care au participat mai mult de 200 de persoane. Întrucât s-a constatat nerespectarea legislaţiei în vigoare cu privire la interdicţiile organizării de activităţi în spaţii deschise, poliţiştii au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale. Astfel, organizatorul întrunirii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 15000 de lei, iar alţi 15 participanţi, identificaţi până în prezent, au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 2500 de lei, fiecare. In continuare, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru identificarea şi sancţionarea tuturor persoanelor care au participat la această adunare.”, a transmis luni Poliţia Galaţi.

Din imaginile apărute în spaţiul public se poate observa cum persoanele prezente la eveniment sunt aşezate pe scaune, fără păstrarea distanţei. Oamenii sunt unii lângă ceilalţi, nu se respectă distanţa fizică şi nimeni nu poartă mască de protecţie.

Potrivit unor surse, inclusiv primarul din Umbrăreşti, judeţul Galaţi, s-a aflat printre cei peste 200 de participant la întrunirea religioasă din weekend. Şi acesta urmează să fie sancţionat pentru nerespectarea măsurilor decise de autorităţi în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

1 comentariu la “Galaţi: Poliţia a amendat mai multe persoane care au participat la o adunare religioasă fără a respecta măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *