Skip to content
Galați Știri locale

Galați: Primarul din Tecuci nu este interesat cine taie panglicile: Sunt adeptul existenței opoziției. Trebuie să existe dezbatere

lucian costin/ facebook

În urma scrutinului din toamna anului trecut, municipiul Tecuci are un nou primar. Liberalul Lucian Costin a câștigat alegerile locale din septembrie 2020 în fața unui contracandidat al unui partid local, Claudiu Gavril (Uniunea Independentă Pentru Tecuci – UIPT), la nici două sute de voturi. Fostul edil-șef, Constantin Hurdubae (PSD), s-a clasat abia al treilea, dar, în Consiliul Local, liberalii dețin doar opt mandate din 19, PSD are șase, cinci revenind celor de la UIPT.

În acest context, la circa un an și o lună de la preluarea mandatului, viata-libera.ro  a stat de vorbă cu tânărul edil-șef al municipiului din nordul județului.

Întrebat care sunt principalele disfuncționalități pe care le-a identificat în funcționarea aparatului propriu al municipalității, dar și al celorlalte instituții din subordine, primarul a răspuns: “În primul rând, vă mulțumesc pentru interesul manifestat față de municipiul Tecuci, al doilea ca mărime și importanță din județul Galați. Dacă este să vorbim de disfuncționalitățile pe care le-am întâlnit acum un an, cred că ele nu sunt neapărat specifice nouă, la nivel local, ci putem generaliza, aproape la nivelul întregii administrații locale. Cea mai importantă dintre ele o reprezintă un aparat mult prea încărcat, cu angajați care de multe ori nu înțeleg ce au de făcut, nu-și înțeleg menirea, rostul și datoria. În administrație, „statul la stat”, ca să parafrazez o formulare celebră, este o realitate. Atât în primărie, cât și în societățile subordonate. Cu această situație ne-am confruntat și noi, dar am luat primele măsuri de reorganizare. Poate că nu am fost foarte popular printre angajații cărora le-am cerut mai multă implicare, mai multă seriozitate, dar cine nu este de acord cu acest stil de lucru este liber să plece, să-și caute un alt loc de muncă. Eventual în sectorul privat, de unde provin eu și unde, vă asigur, se muncește. Poate că tocmai această formare a mea, a omului care vine din privat, mă determină să nu închid ochii la lene și neimplicare”.

Edilul a mai răspuns şi la întrebări legate de proiectele blocate politic, priorităţile de reabilitare a infrastructurii şi bugetul local.

Citiţi articolul integral pe viata-libera.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *