Skip to content
Galați Știri locale

Galați: Revoltă într-o piață agroalimentară, în timpul unor controale. Inspectorii, agresați de producători

Facebook/Administratia Pietelor Agroalimentare S.A. Galati

A fost revoltă miercuri într-o piață agroalimentară din Galați, după ce autoritățile au cerut comercianților să prezinte documente. Pentru că în timpul desfăşurării activităţii, patru dintre producătorii agricoli s-au opus prezentării documentelor, polițiștii din Galați fac cercetări într-un dosar de ultraj.

Producătorii vizați au devenit recalcitranţi şi s-au manifestat violent, instigându-i, în acelaşi timp, şi pe ceilalţi la nerespectarea legii, susțin polițiștii.

Mai multe persoane au incitat la scandal şi ar fi bruscat mai mulţi inspectori ai unor instituţii de control care au descins în piaţa Matca, cel mai important bazin legumicol din regiune.

Conform IPJ Galaţi,  în cursul zilei de miercuri, echipe complexe formate din poliţişti şi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au făcut un control în piaţa agroalimentară din comuna Matca, pentru verificarea legalităţii comercializării legumelor, potrivit b1.

Scandalul a fost unul de amploare, iar martori ai incidentului au susţinut că unii dintre inspectorii de control au fost bruscaţi de producători, scrie news.ro.

„Cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, a fost restabilită, în scurt timp, ordinea publică, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj”, transmite IPJ Galaţi.

Până acum, poliţiştii au identificat trei dintre persoanele bănuite de comiterea infracţiunii de ultraj, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 51 de ani, toţi din comuna Matca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *