Skip to content
Galați Știri locale

Galați: Şapte bărbaţi cu vârste între 30 şi 35 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru furt calificat de pe platforma siderurgică

Şapte bărbaţi cu vârste între 30 şi 35 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru furt calificat de pe platforma siderurgică Galaţi urmând a fi prezentaţi Judecătoriei cu propunere de arestare preventivă.

Miercuri poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi au făcut 9 percheziţii domiciliare, în judeţul Galaţi, la persoane bănuite de comiterea mai multor furturi de pe platforma combinatului siderurgic din Galaţi şi au fost puse în executare 11 mandate de aducere. Percheziţiile au avut loc după ce, tot miercuri, în cadrul unei acţiuni organizate, poliţiştii sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au surprins în flagrant delict 12 persoane, în timp ce ar fi încercat să sustragă bunuri de pe platforma siderurgică.

Din cercetări, a reieşit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, mai multe persoane fără ocupaţie, agenţi din cadrul unei societăţi care asigură paza combinatului, precum şi angajaţi ai altor societăţi comerciale de pe platformă, ar fi pătruns în Secţia Laminorul de Tablă Groasă a combinatului, de unde ar fi sustras cabluri electrice din cupru şi alte materiale feroase şi neferoase, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 200 000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Galaţi.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate mai multe telefoane mobile care ar fi fost folosite la comiterea faptelor, bunuri despre care există suspiciunea că ar proveni din comiterea de infracţiuni, o armă letală de vânătoare, calibrul 12 mm, precum şi suma de aproximativ 300 000 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate 8 autoturisme.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *