Skip to content
Galați Știri locale

Galaţi: Şefa DSP, schimbată din funcţie, în plină campanie de vaccinare anti COVID

Adevarul
" "

Liliana Moise, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, va fi schimbată din funcţie începând de miercuri, 5 mai. Nu se ştie în mod oficial motivul demiterii, însă se pare că Ministerul Sănătăţii doreşte accelerarea campaniei de vaccinare în Galaţi, potrivit adevarul.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.

" "
" "

Potrivit acesteia, din data de 5 mai, şefa DSP Galaţi, Liliana Moise, va fi înlocuită din funcţie. Nu se cunoaşte, deocamdată, motivul schimbării din funcţie. Surse din lumea medicală vorbesc de „întărirea luptei anti COVID şi gestionarea campaniei de vaccinare” în judeţul Galaţi.  Şefa instituţiei a mai fost înlocuită din funcţie în mai 2020 Schimbarea din funcţie a fost dispusă printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii, la puţin timp după ce judeţul Galaţi a ajuns pe locul doi în plan naţional în ceea ce priveşte numărul de decese cauzate de coronavirus.

Ministerul Sănăţii a numit o altă persoană la conducerea DSP Galaţi.

Este vorba despre Sorina Honţaru, fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. Aceasta a refuzat însă poziţia, a contestat decizia şi nu s-a prezentat la post. Prin urmare, Liliana Moise a fost numită din nou în funcţia de şef DSP.  Potrivit datelor comunicate de Prefectura Galaţi, numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 4 ianuarie 2021) la nivel judeţean este de 102.446.  De asemenea, numărul total al persoanelor din judeţul Galaţi care au primit şi a doua doză, până în prezent, este de 35.198. Alte 32.050 persoane au primit doar prima doză de vaccin anti SARS-CoV-2.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *