Skip to content
Galați Știri locale

Galaţi: Singura grădiniţă cu program săptămânal a fost închisă din cauza COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea

Măsura a fost luată de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi după ce o persoană din cadrul personalului nedidactic de la Grădiniţa cu program săptămânal nr. 32 Galaţi a fost diagnosticată cu COVID-19.

Grădiniţa cu program săptămânal nr. 32 Galaţi va începe noul an şcolar în scenariul roşu după ce o persoană din cadrul personalului nedidactic s-a infectat cu noul coronavirus. „Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a decis ca unitatea de învăţământ să fie închisă până pe 17 septembrie, motiv pentru care cei 84 de copii vor desfăşura programul în scenariul roşu, exclusiv online”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi. Grădiniţa cu program săptămânal nr. 32

Galaţi este singura din municipiu care îşi desfăşoară activitatea fără întrerupere, de luni până vineri, preşcolarii putând dormi peste noapte în sediul ei. Cinci copii erau înscrişi în programul permanent, restul petrecându-şi nopţile acasă, în familie. Coronavirusul a închis şi o şcoală pentru copiii cu dizabilităţi de la Tecuci. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Specială ”Constantin Păunescu”, unde cursurile vor începe online. Asta după ce una dintre îngrijitoarele care lucrează la unitatea de învăţământ a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus la scurt timp după ce a revenit de la mare.

Femeia a intrat în contact cu alte două îngrijitoare şi o infirmieră de la şcoală, tot personalul de îngrijire fiind plasat acum în izolare la domiciliu. La Şcoala Gimnazială Specială ”Constantin Păunescu” învaţă 100 de copii cu deficienţe psihice şi nevoi speciale, care au nevoie de asistenţa personalului de îngrijire. Sunt probleme şi în ceea ce priveşte grădiniţele de la parter de bloc şi a unităţilor de învăţământ care nu vor primi aviz de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică. Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi recomandă identificarea de către reprezentanţii primăriilor din judeţul Galaţi, acolo unde este posibil, a unor spaţii în apropierea unităţilor de învăţământ care ar putea fi igienizate şi dotate cu mobilierul preluat de la grădiniţele neautorizate. Pot fi identificate şi soluţii alternative, cum ar fi închirierea de către primării a unor containere care să fie special amenajate în acest sens. Există deja în Galaţi unităţi private de învăţământ care îşi desfăşoară activitatea în spaţii modulare construite din containere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *