Skip to content
Galați Știri locale

Galați: Situație fără precedent la vârful IPJ. Șefi din Poliție, acuzați de fals și puși sub control judiciar

Facebook

Adjunctul șefului IPJ Galați și șeful Serviciului de Investigații Criminale au fost puși oficial sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu, procurorii dispunând ca aceștia să fie plasați sub control judiciar. Legea impune printre altele, în astfel de situații, destiutuirea din funcțiile de comandă și retragerea competențelor de poliție judiciară, potrivit viata-libera.ro.

La trei ani de la declanșarea anchetei în urma unei sesizări a Corpului de Control al MAI ulterioare unei verificări la IPJ Galați, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel au considerat oportun că formuleze acuzații oficiale, însoțite de măsuri directe asupra a doi ofițeri de rang înalt. Din cercul inițial de cinci suspecţi, toți ofițeri din primul eșalon al comenzii Poliției Galați, doi au fost considerați principalii „artizani” ai demersurilor prin care mai mulți polițiști din diverse structuri au fost privați de drepturi financiare aferente orelor suplimentare sau efectuate în zile de weekend ori sărbători legale. Este voba despre adjunctul șefului IPJ Galați, comisarul șef Daniel Miron, și, din sursele noastre, de șeful Seviciului de Investigații Criminale, comisarul-șef Ionuț Surugiu, cercetați pentru fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu, în dosarul deschis în anul 2019.

Miercuri, 13 aprilie 2022, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați a dispus luarea măsurii controlului judficiar față de cei doi oficiali. Concluziile anchetei, precum și identitatea celor doi ofițeri acuzați au fost consemnate într-un raport oficial care a fost înaintat conducerii IGPR, în vederea aducerii la cunoștință și a dispunerii ulterioare a măsurilor pe cale administrativă. Confom documentelor, ofițerii acuzați și supuși acum controlului judiciar ar fi întocmit în fals centralizatoarele privind orele prestate în zilele de weekend și în sărbătorile legale, pentru care nu s-ar fi făcut compensarea cu 175 la sută, potrivit legii, ci doar cu 75 la sută. Falsurile ar fi avut la bază date consemnate tot în fals în centralizatoarele de la Serviciul de Investigații Criminale.

În ceea ce privește poziția celor doi ofițeri în acest moment în cadrul ierarhiei conducerii IPJ Galați, aceasta va fi afectată, legea prevăzând punerea la dispoziție, deci destituirea din funcțiile deținute, interzicerea dreptului de a purta armă sau de a efectua activități cu caracter de poliție judiciară. La solicitatea nostră, IPJ Galați ne-a comunicat că va face publice măsurile efective dispuse în pivința celor doi comisari șefi în momentul în care Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Galați va comunica oficial întreaga situație de fapt consemnată până la acest moment.

1 comentariu la “Galați: Situație fără precedent la vârful IPJ. Șefi din Poliție, acuzați de fals și puși sub control judiciar

  1. Daca politistii galateni au ramas fara stapan trebuie adusa in loc sotia lui Miron Daniel, Miron Monica Mihaela , o jurista eminenta care a lucrat pentru clanul Herascu , absolventa de Spiru Haret, care prin prisma functiei sotului sau , nu se sfia sa faca sedinte cu politistii, sa-i ameninte cu comisia de disciplina si sa-i indrume cum sa faca cercetari penale in dosarele instrumentate.De exemplu in data de 10.02.2022 i-a bagat in sedinta pe politistii din cadrul sectiei 6 de politie Tecuci si pe cei de la posturile de politie arondate acestei sectii. Cred ca o sa planga tare directia silvica Galati dupa ea, deoarece este angajata acolo drept consilier juridic, binenteles datorita competentelor profesionale, dar nu a castigat niciodata u proces deoarece nu cunoaste nici termenii elementari ai dreptului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *