Skip to content
Galați Știri locale

Galați: Soluţie disperată la Secţia de Terapie Intensivă. Au unit paturile să aibă loc mai mulţi pacienţi

scumc.ro

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Galaţi dedicată bolnavilor de Covid-19 este arhiplină, iar cadrele medicale au fost nevoite să unească paturile, astfel încât să încapă mai mulţi pacienţi. Medicii sunt disperaţi că nu mai au alte soluţii la îndemână pentru a-i îngriji pe bolnavi.

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi, dedicată bolnavilor de Covid 19, se confruntă cu probleme deosebit de grave, după ce numărul de persoane care au nevoie de asistenţă medicală specifică a crescut exploziv.

" "
" "

Potrivit conducerii spitalului, iniţial secţia avea nouă paturi, iar ulterior în interior au mai fost aduse încă trei paturi, ajungându-se la 12 locuri. În prezent, însă, în secţie sunt 14 pacienţi, iar altul este aşteptat să vină, astfel încât cadrele medicale au fost nevoite să unească paturile, astfel încât să poată caza trei pacienţi în două paturi.

Grav este că nimeni nu ştie ce se va întâmpla dacă numărul cazurilor va continua să crească, lucru de altfel de aşteptat, având în vedere curba periculoasă în care a intrat judeţul Galaţi, după o periosă de acalmie, în privinţa numărului de cazuri de infectare cu Covid-19 şi, implicit, odată cu creşterea numărului de cazuri grave.

„Vedem cum facem cu pacienţii, sunt 14 acum la secţia Covid, mai vine un pacient care a fost operat, vor fi 15. Nu avem ce face, unim paturile, bine că nu sunt toţi intubaţi.

Doar opt sunt intubaţi. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar fizic nu putem să avem mai mult de 18 pacienţi. Mai mulţi, înseamnă că o să intrăm peste secţia non-Covid, dar nu-i bine.

Acum în spital sunt 520 de pacienţi, iar la secţia ATI sunt 36 de pacienţi. Acolo avem 45 de locuri”, a declarat Alina Valentina Dobrea, managerul spitalului.

În această săptămâna, în judeţul Galaţi au fost raportate deha opt decese şi aproximativ 300 de noi infectări cu virusul SARS CoV-2, media zilnică fiind într-o creştere alarmantă faţă de acum două-trei săptămâni, când erau cu 60-70% mai puţine infectări la intervalul de 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *