Skip to content
Puterea Știrilor Video

Galațiul vaccinează la doar 1% din capacitate! Primarul Ionuț Pucheanu: E strigător la cer!

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, primarul municipiului Galați și vicepreședintele PSD, Ionuț Pucheanu, a criticat modul în care manageriază ministrul Sănătății campania de vaccinare anti-Covid, susținând că dozele de ser vin foarte greu și sunt puține, că platforma online mai mult nu merge decât merge și că au fost cazuri în care oamenii, deși erau programați la imunizare, au fost trimiși acasă. Primarul susține că Galațiul ar putea vaccina 5.000 de persoane pe zi, dar din lipsa serului, imunizează abia 50 de persoane pe zi.

”Noi avem capacitatea la Galați prin tot ce-a pus la dispoziție primăria ca și spații destinate vaccinării, avem capacitatea de aproximativ 5.000 de vaccinuri pe zi și din cauza lipsei vaccinului vaccinăm cam 50 de oameni pe zi. E strigător la cer. Pe partea de aprovizionare, o să vină mâine poimâine domnul Voiculescu și o să spună că tot primarii ar trebui să se ducă pe la Pfizer sau pe la Moderna să ieșim cu papornița de acolo”, spune social-democratul.

Ionuț Pucheanu afirmă că platforma online a fost făcută ”pe repede înainte” și, deși funționează cu dese sincope tehnice, procesul de programare este dificil în lipsa dozelor suficiente.

”Eu personal am încercat să mă programez pentru vaccinare și de două săptămâni nu reușesc. Ieri am găsit loc la Galați, dar până acum am găsit vreo două locuri în Suceava, deci nu ține de noi, nu noi manageriem platforma. Platforma de bine de rău a funcționat, a mai căzut sistemul, dar per ansamblu a fost ceva încropit pe repede înainte de cei de la STS, și să zicem că a funcționat, dar nu găsești locuri nu pentru că nu ai medici, ci pentru că nu ai cu ce să te vaccinezi. Locurile sunt date de numărul de fiole ce ajung în fiecare punct de vaccinare.

Să știți că au fost extraordinar de multe situații în care oameni programați au venit și au fost întorși acasă tocmai pe principiul că nu au mai venit fiole la centru. Dacă ar mai fi fost ceva ceva rămas, a șasea doză acolo de care se tot discută și pe care domnul Voiculescu vrea să o aruncăm, să o irosim, cel mai probabil am fi reușit să găsim un loc”, a conchis edilul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *