Skip to content
Politică

Gâlceava GENERALILOR. Gabriel Oprea, REFUZAT POLITIC de Chelaru și Onișor EXCLUSIV

" "

Generalii Mircea Chelaru, Constantin Onișor și Nicolae Rotaru – care au lansat cu tam-tam, recent, așa-zisa grupare naționalistă ”Neamul Românesc” – i-au trântit ușa în nas colegului lor de grade, generalissimul Gabriel Oprea, care stăruia în perspectiva unei viitoare colaborări politice.

Concret, potrivit surselor PSnews.ro, Oprea – trimis în judecată în dosarul DIPI și, totodată, cercetat în dosarul referitor la moartea polițistului Bogdan Gigină – l-a contactat pe Constantin Onișor și i-a propus un proiect politic comun, care să coaguleze taberele rezultate din UNPR și PP-DD, dar s-a lovit de un refuz categoric.

" "

Cine este Onișor

Nici controversatul Mircea Chelaru (condamnat, în aprilie 2015, la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul ”Case pentru generali”) nu a fost de acord cu o apropiere de Gabriel Oprea, în condițiile în care, susțin sursele citate, relațiile dintre cei doi sunt glaciale de ani de zile. Însă cel mai usturător refuz a venit din partea generalului Constantin Onișor, pe care Oprea l-a susținut frenetic la cârma Academiei SRI.Facem precizarea că Onișor a pierdut poziția de coordonator de doctorate în 2015, după ce jurnalista Emilia Șercan a demonstrat plagiatele doctorale sistematice din subordinea lui. Potrivit dezvăluirilor de presă, înainte să conducă Academia SRI, Constantin Onișor a fost comandantul Școlii Militare de Aplicații pentru Tancuri ”Mihai Viteazu” și comandantul Garnizoanei Pitești, până în martie 2003, când a fost destituit pentru hărțuire sexuală.  

Peia: ”Noi nu avem generali de carton!”

Contactat de PSnews.ro, președintele grupării ”Neamul Românesc” – ex-deputatul PSD Ninel Peia – a confirmat că noul partid exclude orice colaborare sau apropiere de UNPR. ”Nu există nici cea mai mică legătură între Neamul Românesc și UNPR. Excludem orice colaborare cu persoane sau tabere din UNPR. Nu vrem să fim asociați cu această structură. Noi suntem naționaliști luminați, nu progresiști. Noi nu avem generali de carton. Partidul Neamul Românesc vizează o reformă de substanță a națiunii române. Ne vom opune multiculturalismului bolșevic și, nu în ultimul rând, vom scoate termenul de ‹minoritate› din Constituție”, a perorat Peia. Vă reamintim că Ninel Peia a fost exclus din PSD, în 2016, după ce a susținut că vaccinurile i-au îmbolnăvit pe copiii din Argeș.

Traseistul Chelaru și mareșalul Antonescu

Generalul Mircea Chelaru a intrat în politică încă din 2002, când s-a erijat în șef al Partidului Unității Națiunii Române (PUNR), grupare care avea să fuzioneze cu PC, în 2006. După doar un an, Chelaru și Codrin Ștefănescu au fost excluși din partidul fostului turnător al Securității, Dan Voiculescu, pe motiv că ”și-au spălat rufele murdare în presă”. Puțini știu că generalul Chelaru a dorit să conducă și PP-DD, dar Dan Diaconescu și fugara Diana Voiculescu s-au opus, lăsându-l totuși să candideze la București, fără succes, pentru un fotoliu de deputat, în 2012. Vă reamintim că Mircea Chelaru a fost trecut în rezervă cu scandal, în 2001, după ce a dezvelit (în colaborare cu Vadim Tudor) un bust al mareșalului Ion Antonescu, în curtea Bisericii ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din București.

Revista lui Nicolae Iorga  

Facem mențiunea că ”Neamul Românesc” a fost o revistă bisăptămânală fondată de istoricul Nicolae Iorga, la 10 mai 1906. Publicația era ilustrată cu ipostaze idealiste ale țăranului român și profera teorii antisemite. În 1916, în urma înfrângerilor pe care armata română le-a suferit în Primul Război Mondial, Iorga avea să se refugieze la Iași, unde a continuat să tipărească ”Neamul Românesc”. Revista și-a încetat apariția în 1940, odată cu asasinarea lui Iorga de către legionarii lui Horia Sima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *