Skip to content
Politică

GALERIE FOTO | Primăria Sector 4 anunță modernizarea Pieței Agroalimentare Berceni-Sudului

b1.ro

Primăria Sectorului 4 pregătește un nou amplu proiect de modernizare. Mai precis, este vorba despre construcțiile din Ansamblul Pieței Agroalimentare Berceni-Sudului.

În cadrul corpului C1, se urmărește construirea unei noi piețe în locul celei existente. Corpul C2 va avea un pavilion cu spații de închiriat în lungul străzii Nițu Vasile, partea de Vest a ampasamentului, iar corpul C3 va fi prevăzut de asemenea cu spații de închiriat, în partea de sud a amplasamentului.

" "

Mai mult, Administrația Primăriei Sectorului 4 anunță propunrea altor lucrări menite să modernizeze Ansamblul Pieței Agroalimentare Berceni-Sudului: Refacerea si sistematzarea verticala a terenului aferent – Realizarea/retrasarea unui drum de acces din strada Nitu Vasile, dimensionat si conformat pentru accesul autovehiculelor de transport marfa – Extinderea si legarea acestui drum de acces de accesul carsoabil din Soseaua Berceni, destinat accesului autoturismelor; –Realizarea de alei pietonale si spatii verzi; – Iluminat exterior, realizate de trepte si rampe; – Reamplasarea centralei termice care va deservi spatiile interioare ale Pietei Sudului, intr-o constructie noua realizata din zidarie de caramida si structura din beton armat. – Amplasarea unei platforme de gunoi imprejmuita cu gard de plasa pe amplasament prevazuta cu geiger si alimentare cu apa pentru spalare –Realizarea unei gospodarii de apa ingropata pentru reteaua de hidranti si sprinklere”.

Puteți citi în cele ce urmează comunicatul oficial și integral al Primăriei Sector 4. De asemenea, vă punem la dispoziție o galerie foto a proiectului:

„LUCRARI DE MODERNIZARE, EXTINDERE, DESFIINTARE PARTIALA A CONSTRUCTIILOR DIN ANSAMBLUL PIATA AGROALIMENTARA BERCENI-SUDULUI

Zona construita pe un teren ce reprezinta domeniul public al Municipiului Bucuresti si este in administrarea Consiliului Local sector 4, in baza prevederilor art. 1 al H.C.G.M.B. nr. 186 din 20.05.2008, cu modificarile ulterioare.

In conformitate cu prevederile Regulamentului Local de Urbanism (R.L.U.) aferent Planului Urbanistic General (P.U.G.) al Municipiului Bucuresti, pe terenul propus spre re-amenajare functioneaza urmatoarele entitati

Hala „Piata Sudului” ce cuprinde spatii comerciale si spatii de depozitare, Corp existent cu functiune de „Complex Comercial”, Corp existent cu functiune de comert

In cadrul acestui proiect au fost propuse refacerea a trei corpuri de cladire, prin demolari partiale ale cladirilor existente, extinderea acestora sau lucrari noi. Aceste trei corpuri sunt:

Corp C1– Piata noua propusa pe locul celei existente, prin demolarea partiala a acesteia – Corp C2– Pavilion cu spatii de inchiriat in lungul strazii Nitu Vasile, partea de Vest a amplasamentului – Corp C3-Pavilion cu spatii de inchiriat in partea de Sud a amplasamentului

Pe langa aceste corpuri reconstruite, au mai fost propuse urmatoarele lucrari:

Refacerea si sistematzarea verticala a terenului aferent – Realizarea/retrasarea unui drum de acces din strada Nitu Vasile, dimensionat si conformat pentru accesul autovehiculelor de transport marfa – Extinderea si legarea acestui drum de acces de accesul carsoabil din Soseaua Berceni, destinat accesului autoturismelor; –Realizarea de alei pietonale si spatii verzi; – Iluminat exterior, realizate de trepte si rampe; – Reamplasarea centralei termice care va deservi spatiile interioare ale Pietei Sudului, intr-o constructie noua realizata din zidarie de caramida si structura din beton armat. – Amplasarea unei platforme de gunoi imprejmuita cu gard de plasa pe amplasament prevazuta cu geiger si alimentare cu apa pentru spalare –Realizarea unei gospodarii de apa ingropata pentru reteaua de hidranti si sprinklere.

Pe teren sunt diverse constructii realizate in mai multe etape. Din acestea unele se vor demola integral (cele de pe latura de Est, pentru a se realiza accesele necesare) si constructii care se vor desfiinta partial, pentru a se realiza constructiile noi propuse in cadrul acestui proiect.

Corpul C3, cu regim de inaltime P+1 se pastreaza integral, constructia propusa a pietei se va alipi de aceasta, pe o portiune a cladirii. Corpul C1 se desfiinteaza partial pentru a se putea realiza Piata Agroalimentara cu tarabe Corpurile C2 si C4 se desfiinteaza partial pentru a se realiza cele doua pavilioane cu regim de inaltime parter, cu spatii pentru inchiriat”, a transmis Primăria Sector 4 într-un comunicat remis PSnews.ro.

" "

1 comentariu la “GALERIE FOTO | Primăria Sector 4 anunță modernizarea Pieței Agroalimentare Berceni-Sudului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *