Skip to content
Sport

GALERIE FOTO – Samsung a lansat un nou smartphone

Samsung a lansat, miercuri, un nou smartphone, dar și un nou dispozitiv.

Este vorba de Samsung Gear VR, un dispozitiv portabil dezvoltat în parteneriat cu Oculus VR, ce oferă utilizatorilor posibilitatea de a experimenta jocuri şi videoclipuri în realitatea virtuală. Noul dispozitiv este compatibil numai cu Samsung Galaxy Note 4, mult-aşteptatul smartphone care a fost prezentat tot miercuri, în cadrul unei ceremonii organizate la Berlin, relatează MarketWatch.

Acesta este prima „incursiune” a producătorului sud-coreean pe piaţa dispozitivelor pentru realitatea virtuală.

Samsung Gear poate fi folosit ca un adaptor pentru a transforma smartphone-ul întrun ecran virtual 3D. Bazat pe tehnologia Oculus Rift, dispozitivul face ca telefonul mobil să devină un „creier” hands-free pentru lumea virtuală.

Samsung Galaxy Note 4 este dotat cu un ecran Amoled de 5,7 inci și se prefigurează un competitor redutabil pentru iPhone 6 de la Apple, care va fi lansat săptămâna viitoare în California. De altfel, acţiunile Apple au pierdut 2,9% pe bursa din New York după ce Samsung a prezentat noile produse.

Producătorul de echipamente pentru realitate virtuală Oculus VR a fost cumpărat în martie de către Facebook pentru 2 miliarde de dolari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *