Skip to content
Politică

Game of Thrones de România! ARGUMENTELE și SCOPURILE taberei pro-Nicolae EXCLUSIV

Facebook Răzvan Leucea
" "

Într-un moment în care apele Casei Regale sunt mai tulburi ca niciodată, istoricul și scriitorul Marius Oprea (vechi monarhist) prezintă, în exclusivitate pentru PSnews.ro, ”unica soluție” care ar putea duce la îngroparea definitivă a conflictelor din sânul Familiei Regale. Mai exact, Oprea (unul dintre cei mai vocali susținători ai Principelui Nicolae) susține că disensiunile se pot rezolva doar în contextul în care Margareta i-ar urma Majestății Sale Regele Mihai I pe tronul României și, totodată, l-ar repune oficial pe Nicolae în linia succesorală a Casei Regale.

Facem precizarea că avocatul Principelui a anunțat deja intenția acestuia de a-și recupera drepturile în cadrul Familiei Regale. PSnews.ro vă prezintă declarațiile lui Marius Oprea.

" "
" "

Unica soluție

”Din punctul meu de vedere, sunt convins că actualele conflicte din cadrul Familiei Regale se pot rezolva rapid și temeinic, în interesul ambelor tabere. Vă prezint unica soluție care ar putea îngropa, definitiv, tensiunile existente: Margareta să devină urmașa oficială a Regelui Mihai I pe tronul României, respectând astfel dorința Majestății Sale, și, totodată, să îl repună în drepturile firești pe Principele Nicolae, care să redevină astfel, pe viitor, succesorul legitim al Coroanei. Altă soluție corectă nu există pentru a ieși din actualul impas care provoacă prejudicii imense monarhiei românești. Aceasta în condițiile în care, potrivit Constituției din 1923, Principele Nicolae este moștenitorul de drept al Majestății Sale Regele Mihai I. Repunerea sa în linia succesorală reprezintă o acțiune cât se poate de legitimă. Altă soluție nu există și nici nu va fi acceptată de marea majoritate a monarhiștilor.

Domnișoara de la Brașov

În perioada imediat următoare, Principele Nicolae ar trebui să își clarifice în instanță situația cu domnișoara de la Brașov (Nicoleta Cirjan, care susține că are un copil cu acesta – n. red.), mai cu seamă că se află în pragul întemeierii unei familii. Însă, finalmente, rezolvarea acestei probleme depinde prea puțin de Principe, întrucât paternitatea se decide la solicitarea mamei, iar domnișoara din Brașov nu dă semne că ar vrea asta. Celelalte probleme ale lui Nicolae nu țin de competența autorităților din România.

Subordonarea Coroanei

Nu este posibil ca o autoritate din țara noastră să decidă, din punct de vedere juridic, succesiunea simbolică într-o Familie Regală care nu este recunoscută în mod oficial de statul român. Nu ar exista o astfel de posibilitate nici chiar în perspectiva instituționalizării Casei Regale. De altfel, proiectul instituționalizării reprezintă o absurditate de proporții deoarece transformă Casa Regală într-o simplă instituție fără fond și subordonează Coroana republicii, ceea ce este inacceptabil pentru orice monarhist autentic.

Capital de imagine pentru Nicolae

Greșelile comise de Margareta și de Radu Duda, care nu i-au permis lui Nicolae să-și vadă bunicul aflat pe patul de moarte, solicitând intervenția poliției, și care au găsit de cuviință să-l excludă din Trenul Regal, în pofida oricărei morale, i-au adus Principelui un considerabil capital de imagine. În prezent, Nicolae se bucură de simpatia românilor, dar și de susținerea monarhiștilor autentici, întrucât el reprezintă capitalul de speranță al monarhiei românești”, a declarat Marius Oprea, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Intențiile Principelui

Recent, avocatul lui Nicolae – Radu Enache – a anunțat intenția Principelui de a-și recupera drepturile în cadrul Familiei Regale. „Cei din Casa Regală au arătat o deschidere către Nicolae, acceptându-l acolo unde îi este locul, la ceremonialul funerar. După ce nu i-a fost îngăduit să-şi vadă bunicul pe patul de moarte timp de zece minute, măcar la catafalc să-i poată fi alături pentru a-şi lua rămas bun aşa cum se cuvine. (…)  Doreşte să fie reintegrat în Familia Regală. Decretul de înlăturare nu i-a fost comunicat în original. El nu a semnat declaraţia de acceptare de înlăturare de la succesiune. Se încearcă discreditarea sa. Ceea ce fac ei nu prea este demn de Casa Regală. Asta se face în alte straturi sociale, dar Nicolae este dispus să revendice ceea ce-i aparţine de fapt”, a explicat Enache, pentru publicația Taifasuri.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *