Skip to content
Societate

Garda de Mediu a demarat un control la administratorul Parcului Natural Văcăreşti

news.ro

Garda Naţională de Mediu (GNM) a demarat un control la administratorul Parcului Natural Văcăreşti, în urma incendiului de vegetaţie care a izbucnit marţi după amiaza în această arie protejată, anunţând şi Poliţia Română, pentru a verifica dacă focul a fost pus în mod intenţionat.

„GNM a demarat un control la administratorul ariei protejate, pentru a verifica modul în care acesta şi-a îndeplinit obligaţiile legale şi contractuale care ţin de paza, protecţia şi monitorizarea parcului natural. De asemenea, comisarii GNM au anunţat deja Poliţia Română. Dacă se va dovedi că focul a fost pus în mod intenţionat, fapta reprezintă infracţiune conform legii”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Mediului. De asemenea, comisarii GNM investighează şi verifică pagubele aduse asupra mediului, în condiţiile în care focul s-a manifestat pe o suprafaţă de peste 15.000 mp, fiind amplificat de vântul care bate cu 20 km/h.

Un incendiu puternic de vegetaţie a izbucnit marţi după amiaza în Parcul Natural Văcăreşti, cu degajare masivă de fum. Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului Municipiului Bucureşti au ajuns la faţa locului, unde reprezentanţii ISU acţionau, deja, pentru stingerea incendiului.

În prezent, incendiul a fost lichidat şi nu s-au înregistrat victime. Echipele de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale. Parcul Natural Văcăreşti este primul parc natural urban din România, situat la 5 kilometri de centrul Capitalei, şi cel mai mare spaţiu verde compact din Bucureşti, acoperind o suprafaţă de 183 de hectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *