Garda de Mediu prezintă cazul firmei amendate cu 200.000 de lei pentru depozitarea ilegală a deşeurilor biodegradable

Sursă foto: Facebook / Garda Naţională de Mediu

Garda de Mediu prezintă cazul unei societăţi din Ploieşti care a fost amendată în vara anului trecut cu 200.000 de lei pentru depozitarea ilegală a deşeurilor biodegradable, iar după mai bine de o jumătate de an a intrat în legalitate şi a reuşit să îşi recapete autorizaţia de mediu. “Acest caz putem spune că este unul cu final fericit. Lumea trebuie să înţeleagă că instituţia noastră nu face un scop în sine în a aplica amenzi”, declară comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan.

Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au anunţat că în luna august a anului trecut, o echipă de comisari a făcut un control pe amplasamentul staţiei de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile din Ploieşti.
“În urma verificărilor, s-a constatat că operatorul economic nu a respectat prevederile Autorizaţiei Integrate de Mediu, pe platforma betonată şi în afara ei (pe spaţiu verde) existând munţi de deşeuri municipale depozitate ilegal. După câteva verificări succesive pe durata a câtorva luni, în care s-au aplicat amenzi de 200.000 lei şi s-a suspendat activitatea societăţii, putem spune că situaţia a fost rezolvată (după cum se poate vedea şi în fotografii). În 14 februarie, societatea şi-a recăpătat autorizaţia de mediu şi poate funcţiona”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu.
Ei au adăugat că pentru rezolvarea acestei situaţii a fost nevoie de patru controale, “multă stăruinţă din partea comisarilor GNM, mult timp pierdut şi, probabil, din punct de vedere al operatorului economic, mulţi bani risipiţi. Dar, până la urmă, cum se spune, totul e bine când se termină cu bine!”
Cu această ocazie, Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan a declarat că oamenii trebuie să înţeleagă că scopul nu este acordarea de amenzi.
“Acest caz putem spune că este unul cu final fericit. Lumea trebuie să înţeleagă că instituţia noastră nu face un scop în sine în a aplica amenzi. Comisarii în verificările pe care le fac, dau măsuri prin care te învaţă ce să faci ca să intri în legalitate. Dacă însă nu vrei să te conformezi şi sfidezi practic dreptul nostru al fiecăruia dintre noi la un mediu curat şi sănătos, atunci nu ezităm să aplicăm toate mijloacele de coerciţie legale. Ne bucurăm însă când putem să n-o facem”, a afirmat Andrei Corlan.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL