Skip to content
Politică

Gata cu cazanele pe 4 roți! REVINE timbrul de mediu

economica.net

Gata cu automobilele de tip cazane pe patru roți, adevărate sicrie pentru pasagerii din ele și nu numai! REVINE timbrul de mediu, gândit să elimine astfel de rable de pe șosele.

Grupul de lucru constituit pentru a elabora noua versiune a timbrului de mediu este „in forma maxima” si discuta mai multe variante, pana la final de an putand fi prezentata o varianta concreta, a spus Cornel Brezuica, seful Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), prezent la o conferinta PwC. Timbrul de mediu a fost eliminat la 1 februarie 2017 si o consecinta este ca in intreg anul 2017 se va ajunge la peste 500.000 de masini second hand aduse din alte tari, scrie Hotnews.

Cornel Brezuică, președintele AFM, a susținut că grupul de lucru alcatuit pentru crearea noii variante a timbrului de mediu este constituit din reprezentanti ai Ministerului Mediului, Ministerului Economiei, dar si ai industriei auto.

„Lucrurile sunt foarte dramatice”, a afirmat seful AFM, referindu-se la numarul mare de masini rulate aduse in tara. El a adăugat ca grupul de lucru s-a intalnit de doua ori si a ajuns la concluzia ca pot exista doua moduri de taxare: taxarea o singura data (pentru toata durata de viata a autovehiculului) sau o plata anuala (gen impozit sau alta taxa care sa aiba o valoare mai mare pentru autovehiculele cu norma de poluare inferioara).

Brezuica a explicat ca ar fi posibila si o combinatie intre cele doua: „Aceste moduri de taxare trebuie sa aiba la baza emisiile de dioxid de carbon, emisiile de alte substante sau capacitatea cilindrica la automobilele unde nu se pot determina emisiie de CO2 sau unde nu se gasesc in documentele producatorului. (…) Grupul de lucru este in forma maxima si sper sa avem un rezultat cat de repede si acel rezultat sa fie supus cat de repede dezbaterii publice. Sper ca pana la sfarsitul anului sa avemn o varianta concretizata a acestui mecanism de taxare, varianta agreata de toti factorii, inclusiv de celelalte ministere, dar si cu industria si cu cetatenii. Am constatat cu totii ca este nevoie de masura si sustinem taxarea poluarii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *