Skip to content
Politică

Gata cu defilările în cătușe prin fața presei! CSM pune piciorul în prag

rawstory.com

Gata cu defilările în cătușe prin fața presei! Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pune piciorul în prag în legătură cu filmarea suspecților, fapt adesea criticat pentru că induce în mentalul colectiv ideea vinovăției a priori a celor cercetați de către un parchet sau altul.

CSM intentioneaza sa modifice Ghidul privind relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass – media, in sensul limitarii drastice a accesului presei la datele din dosare aflate in curs de cercetare si interzicerii filmarii persoanelor audiate intr-o cauza indiferent de calitatea lor, relatează Hotnews.

Daca ziaristii afla totusi de o audiere sau o perchezitie, CSM propune urmatoarele: „se vor institui de îndată măsuri de protecţie fizică, inclusiv prin panouri mobile, a perimetrului astfel încât să fie împiedicate oportunităţile de imagine din partea altor entităţi”. Propunerile de modificare a Ghidului au fost transmise la sfarsitul lunii octombrie printr-o circulara instantelor si parchetelor din tara pentru a formula observatii.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *