Skip to content
Politică

Gata cu pensiile speciale pentru parlamentari. Antonel Tănase (PNL): Un prim pas spre normalitate a fost făcut

PS News
" "

Antonel Tănase, fostul secretar general al Guvernului Orban și deputatul PNL, a declarat, în contextul anulării pensiilor speciale pentru parlamentari, că Partidul Național Liberal își ține promisiunile, susținând că „un prim pas spre normalitate a fost făcut”.

Liberalul a mai precizat că „urmează aprobarea bugetului, principala țintă fiind scoaterea economiei din criză și crearea de locuri de muncă”.

" "
" "

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 24 februarie, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, care înseamnă, de fapt, anularea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Iată că Partidul Național Liberal își ține promisiunile. Fără artificii de imagine, fără demagogie, fără istericale, pe calea normală, legală, așa cum trebuie guvernată o Românie a bunului simț.

Miercurea trecută, Parlamentul a votat eliminarea pensiilor speciale pentru senatori și deputați. Imediat au apărut în spațiul public istericale și scenarii fantasmagorice, toate acuzând că demersul este steril și va fi anulat de Curtea Constituțională. Greșit.

Nimeni nu a contestat acest act normativ de bun simț. Și iată că președintele a promulgat legea, în forma ei adoptată săptămâna trecută.

S-au dus vremurile în care una spunem și alta facem în Parlament, folosind tertipuri și subterfugii funcționărești. Un prim pas spre normalitate a fost făcut.

Acum urmează să aprobăm bugetul. Parlamentarii PSD ignoră cu bună știință faptul că România trece printr-o perioadă în care pandemia a afectat planeta. Puzderia de amendamente nu reprezintă decât praf în ochii românilor.

Principala țintă a configurării proiectului de buget este scoaterea economiei din criză și crearea de locuri de muncă. Iar pentru anul acesta, bugetul prevede proiecte de investiții în sume record: 5.5% din PIB, adică 61,5 miliarde de lei.

Mai mult de jumătate din această sumă reprezintă finanțarea proiectelor din fonduri externe nerambursabile, care constituie motorul creșterii economice.

Așa se construiește o Românie puternică și sănătoasă”, susține liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *