Skip to content
Politică

Gaură bugetară de MILIOANE de euro, dată în vileag la ședința Consiliului Județean Argeș: reacția furtunoasă a PMP

" "

Joi, 10 ianuarie, a avut loc o ședință controversată a Consiliului Județean Argeș în care apare o gaură bugetară de milioane de euro. Carmen Mocanu, directorul executiv al Direcției Economice C.J. Argeș, a prezentat un raport privitor la deficitul de pe anul 2018 privitor la secțiunile de funcționare și dezvoltare.

„Ca de obicei, încasări proaste în ianuarie şi februarie, trebuie să aprobăm o sumă pentru acoperirea golurilor de casă”, încearcă să explice directoarea din CJ, cotinuând cu citirea raportului.

" "
" "

Ceea ce a ieșit la iveală și nu s-ar fi vrut este că deficitul pe anul 2018 referitor la secțiunile de funcționare și dezvoltare este de 17 milioane de lei, deci nici mai mult nici mai puțin de 4 milioane de euro. Astfel, va fi nevoie de 17 milioane de lei pentru acoperirea găurii din buget, vid bugetar creat pe fondul cheltuielilor salariale și în privința utilităților.

Potrivit surselor noastre, după ce a terminat de citit, Cătălin Bulf, consilier judeţean PMP, întreabă: „La punctul c). aţi vorbit despre acoperirea definitivă a eventualelor deficite ale secţiunilor de funcţionare şi dezvoltare. Care este deficitul pe aceste secţiuni în anul 2018?”.

Carmen Mocanu, sinceră, dar mai ales luată pe nepregătite, a răspuns: „17 milioane lei”. Reacția sălii a fost pe măsură, toți încremenind când au auzit despre gaura de 4 milioane de euro în buget.

Pe cale de consecință, consilierii Partidului Mișcarea Populară au votat împotriva proiectului de hotărâre,

Așteptăm ca prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, așadar reprezentant al Guvernului în teritoriu, să ia act de situație, dar este puțin probabil întrucât pe 18 septembrie 2018 publicația ziarulargesul.ro îl cataloga ca fiind omul invizibil„, iar astfel cităm: „din păcate, însă, prefectul de Argeş Emilian Dragnea parcă a intrat în pământ. Spunem acest lucru deoarece întâiul om al judeţului mai pote fi zărit la unele evenimente publice (cum ar fi zile de comună), iar instituţia pe care o conduce trimite, când şi când, câte un comunicat de presă. În rest, prefectul nu susţine conferinţe de presă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *