Skip to content
Puterea Știrilor Video

Gaura din bugetul României se adâncește. Siegfried Mureșan: O criză pare inevitabilă

Facebook

Vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European, Siegfried Mureșan, acuză Guvernul Dăncilă că a ignorat ani la rând avertismentele instituțiilor europene, care atenționau asupra politicii economice falimentare a autorităților de la București.

”Adevărul e următorul: de doi ani de zile, Comisia Europeană îi spune ministrului Teodorovici (Eugen Teodorovci, ministrul Finanțelor Publice – n.r.) că deficitul este prea mare, că este pe un drum greșit, încasările la buget scad, cheltuielile cresc, datoria publică crește, nu se investește, ci dimpotrivă, s-a pompat totul în consum, în măsuri populiste care nu sunt sustenabile. Inflația crește! Acum doi ani și jumătate, România avea 0% rata inflației, acum suntem țara europeană cu cea mai mare rată a inflației, de peste 4%., deci cumpărăm de la lună la lună, cu aceeași sumă de bani, tot mai puține lucruri când mergem la alimentară”, a spus europarlamentarul la ”Puterea știrilor”.

Siegfried Mureșan susține că ”Guvernul PSD-ALDE gestionează economia României în așa fel încât o criză pare inevitabilă” și, mai mult decât atât, ”nu le spune oamenilor adevărul”.

”Cifrele pe care ni le prezintă sunt mereu prea optimiste. În timp ce ei vorbeau de 5 % creștere economică, Comisia Europeană, Fondul Monetar European trăgeau de mult semnale de alarmă și spuneau că creșterea economică nu va fi mai mare de 3%.

De aceea, vă spun foarte clar, pentru a nu intra în criză, avem nevoie de o schimbare cât mai rapidă de direcție, pe care actualul guvern nu o poate face. Avem nevoie de un guvern capabil să atragă fondurile europene, să câștige încrederea investitorilor privați, să construiască infrastructură, să nu investească în măsuri populiste.

Anul trecut, au modificat Codul Fiscal de 236 de ori, asta afectează pe orice investitor privat, român sau străin, mic sau mare. Orice lună în care acest guvern o petrece la Palatul Victoria este o lună pe care o petrece cu mâinile în buzunarele noastre”, a adăugat eurodeputatul la ”Puterea știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *