Skip to content
Politică

Gaură tehnocrată de miliarde de lei. Dragnea vrea comisie parlamentară

ampress.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară că vrea constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea deciziilor Ministerului Finanţe Publice (MFP) luate la ultima rectificare bugetară, liderul PSD spunând că Dacian Cioloş şi Anca Dragu trebuie să dea explicaţii.

„Este foarte posibil ca mâine, o să mă consult cu colegii mei, să iniţiem o comisie de anchetă, pentru că ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Finanţe este ilegal. Ei au estimat pe hârtie, având la bază probabil nişte angajamente scrise din partea unor decidenţi, că veniturile în România la finalul anului 2016 vor creşte cu aproape trei miliarde. Drept pentru care au făcut o rectificare pozitivă. Asta era undeva în 23 noiembrie. 31 decembrie ne arată că veniturile sunt mai mici cu 10 miliarde sau cu 14, o să primesc toate datele mâine dimineaţă. Asta este total ilegal. Cine a minţit cu aceste date (ceea ce nu s-a mai întâmplat în România) va trebui să plătească”, a afirmat Dragnea la România TV, citat de Mediafax.

El a nominalizat cinci persoane care trebuie să dea explicaţii: fostul premier Dacian Cioloş, ex-ministrul de Finanţe Anca Dragu, fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea, şeful ANAF, Dragoş Doroş, şi preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.

„Suntem în situaţia în care bugetul României pe anul 2017 are o gaură de 10 miliarde de lei, pe care o vom acoperi, dar care puteau să se ducă în alte lucruri bune pe care puteam să le facem”, a subliniat Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *