Skip to content
Politică

Gaz pe foc în scandalul lui Vlad Filat. Cine vrea capul procurorului anticorupţie

Gaz pe foc în scandalul fostului prim-ministru al Republicii Moldova Vladimir Filat. Cine îi vrea capul procurorului moldovean anticorupţie.

Actualul premier Valeriu Streleţ a cerut, vineri, demisia directorului Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Viorel Chetraru, scrie publika.md. Şeful Executivului acuză că procuratura „a abordat o strategie selectivă”.

„După cum v-am anunţat anterior, vor mai continua o serie de acţiuni în contextul unei guvernări eficiente în Moldova. Anunţ că astăzi (vineri – n.r.) am expediat preşedintelui Republicii Moldova un demers, formulat în temeiul articolului 8, aliniat 8, din legea privind Centrul Naţional Anticorupţie. Acesta constă în iniţierea procesului de demisie a şefului Centrul Naţional Anticorupţie. Aş vrea să menţionez că, în argumentarea acestui demers, în capul listei de motive, este invocat faptul, indiferent de statistica centrului, indicele percepţiei corupţiei la interior. Avem suficiente motive, sufieciente probe că CNA a abordat o strategie selectivă. Un element important este abordarea selectivă a investigării dosarelor BEM (Banca de Economii, legată de furtul a 1 miliard de euro – n.r.), în cadrul cărora principalul învinuit continuă se se plimbe la libertate, el chiar a recunoscut despre corupere activă. Respectiv, am solicitat domnului Timofti să iniţieze procedura de demisie a lui Viorel Chetatru. Sper ca iniţiativa să fie apreciată şi să i se dea curs”, a spus Streleţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *