Gaza: Bilanţul victimelor va depăşi 30.000 de morţi, în timp ce Israelul pregăteşte asaltul asupra Rafah

Israel Gaza Hamas
Sursa foto: X

Bilanţul victimelor din Gaza va depăşi probabil pragul sumbru de 30.000 de morţi în această săptămână, în timp ce negociatorii încearcă să stabilească un acord de încetare a focului şi de eliberare a ostaticilor, iar guvernul israelian îşi continuă planurile pentru un atac asupra Rafah, relatează The Guardian.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a convocat cabinetul de război sâmbătă târziu pentru o şedinţă de informare cu negociatorii care au participat la discuţiile de la Paris. Săptămâna care vine, acesta se va reuni din nou pentru a discuta despre pregătirile pentru un asalt asupra Rafah, oraşul de la graniţa de sud, unde se estimează că sunt 1,5 milioane de palestinieni strămutaţi. Un acord ar putea întârzia această operaţiune, dar nu ar împiedica-o, a declarat Netanyahu într-un interviu acordat CBS.

Negociatorii din Israel, Qatar, Egipt şi SUA au convenit asupra ” liniilor de bază” ale unui acord în timpul discuţiilor din weekend de la Paris, a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, pentru CNN, dar detaliile finale trebuie încă să fie puse la punct. Presa israeliană a relatat că potenţialul acord ar permite eliberarea a 30 sau 40 de ostatici – femei, bătrâni şi răniţi – în schimbul a până la 300 de prizonieri palestinieni, precum şi o încetare a focului cu o durată de până la şase săptămâni. Ambele părţi vor continua negocierile în timpul pauzei pentru alte eliberări şi pentru o încetare permanentă a focului, a declarat un oficial egiptean pentru Associated Press.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL