Skip to content
Societate

Gazetarul Cristian Tudor Popescu: Mă bate gândul să devin musulman

Inquam Photos/Bogdan Buda

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a mărturisit că îl bate gândul să devină musulman. Ceea ce l-a determinat să facă această afirmaţie este un mesaj transmis de Muftiatul Cultului Musulman din România legat de vaccinarea anti Covid-19.

În cel mai recent editorial al său de pe platforma Republica, gazetarul Cristian Tudor Popescu şi-a expus o serie de opinii legate de tulburata actualitate românească. Ultimul punct pe lista lui Popescu este cel legat de Muftiatul Cultului Musulmană din România. Forul religios a anunţat recent că muftiul Iusuf Muurat se vaccinează complet anti Covid-19, cu cea de-a treia doză (booster). Muftiul Iusuf Muurat transmisese: „Vaccinul este în acest moment cea mai eficientă armă pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Eu am ales să fac acum a treia doză pentru că am încredere în medici, în ştiinţă, în oamenii care au competenţa de a transmite mesaje referitoare la această problemă. Este de datoria noastră, a fiecărui individ, indiferent de credinţă sau de limba vorbită, să luptăm impotriva acestei pandemii. Sănătatea, atât cea personală, cât şi a întregii societăţi în care trăim, este cel mai de preţ dar lăsat de către Bunul Creator. Vă îndemn pe toţi să faceţi acelaşi lucru pentru că doar aşa vă protejaţi pe voi şi pe cei dragi şi doar aşa vom redobândi normalitatea de dinainte de pandemie“

Impresionat de responsabilitatea şi de disciplina manifestate de Muftiatul Cultului Musulman din România încă de la începutul pandemiei, Cristian Tudor Popescu a făcut o comparaţie cu atitudinea patriarhului Daniel, capul Bisericii Ortodoxe Române:

„Creştin n-am fost decât cu forţa, când mi s-a aplicat un înec simulat în piscina Cristelniţa. Acum însă, mă bate gândul să devin musulman. De ce? Pentru că Muftiatul Cultului Musulman din România a decis ca accesul în incinta Muftiatului să fie permis doar pe baza certificatului verde. Este primul dintre cultele religioase care solicită dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau un test negativ pentru cei care vor să intre în lăcaşul de cult. Mai mult decât atât: spre deosebire de patriarhul Ciobotea, omologul lui musulman, muftiul Murat Iusuf, s-a vaccinat cu două doze şi acum anunţă public că o face şi pe a treia „îndemnându-i pe membrii comunităţii să apeleze cu încredere la vaccin, pentru a-şi asigura o rezistenţă mai mare la virus”. Alhamdulillah!“ 

În repetate rânduri, Muftiul Iusuf Muurat şi-a afirmat credinţa în puterea medicinei, fără ca acest lucru să vină în contradicţie cu preceptele religioase.

„Am spus-o, vaccinul este o minune de la Dumnezeu. Nu vine deloc în contradicţie ştiinţa cu religia. Eu am vorbit şi cu medici din comunitate, m-am consultat cu ei şi m-am convins că e spre binele nostru să ne vaccinăm. Consider că ar fi indicat ca fiecare lider de cult şi fiecare persoană să promovăm aceste campanii, pentru că va fi în beneficiul comunităţii. Dacă vrem să ne întoarcem la viaţa noastră, să nu mai trăim în restricţii, trebuie să dăm crezare oamenilor de ştiinţă“, a declarat Muurat pentru „Adevărul“ în vara acestui an. Muftiul Iusuf Muurat consideră că aceasta trebuie să fie atitudinea liderilor de comunităţi.  „Fiecare răspunde de ce păstoreşte. Eu vreau să-mi fac datoria în primul rând ca simplu cetăţean. Eu îi respect pe toţi şi le permit să-şi spună opinia de specialişti – aşa cum noi explicăm importanţa religiei, aşa lăsăm DSP-ul să explice importanţa vaccinării. Noi suntem deschişi în continuare oricăror propuneri care vin din partea DSP. Da, ar fi o idee foarte bună să se facă echipe de vaccinare care să vină la lăcaşurile de cult, căci unde se adună mai multă lume decât acolo? Ar fi o colaborare în sprijinul societăţii“, a mai specificat muftiul Muurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *