Skip to content
Economie Societate

Gazoductul BRUA, finalizat în timp record

facebook

Gazoductul BRUA (Bulgaria, România, Ungaria şi Austria) a fost finalizat în timp record, conducta de transport al gazelor naturale, cu o lungime de peste 450 de kilometri doar pe teritoriul României, repunând Bucureştiul pe harta europeană a gazelor.

Prima fază a proiectului a fost realizată în timp record, inclusiv avizele de mediu care în alte situaţii au fost obţinute în ani de zile, de data aceasta au fost gata în doar 8 luni şi nu sunt singurele recorduri pe care le aduce noua conductă.

Preţul de construcţie pentru un kilometru de autostradă a gazelor este de două ori mai mic decât cel pe care l-au obţinut vecinii bulgari. „Un kilometru de conductă BRUA e mai greu de construit decât un kilometru de autostradă”, a declarat Ion Sterian, director general Transgaz.

Cu toate acestea, în doar un an, 370 de kilometri sunt deja gata împreună cu două dintre staţiile ultra moderne de comprimare. Staţia de la Jupa şi cea de la Podişor au fost date în folosinţă în această tomnă, la diferenţă de o lună una faţă de cealaltă. Conducta trece practic peste toată România, ajungând să urce şi la 1.700 de metri altitudine, pentru că a fost aleasă ruta cea mai sigură şi cea mai scurtă.

Proiectul realizat de Transgaz este unul unic, totul fiind făcut în companie sau cu sprijinul unor firme cu capital românesc, a subliniat Sterian, scrie Adevarul.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *