Skip to content
Politică

Gazprom reduce livrările de gaze către România cu 10%

Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie a declarat luni faptul că Gazprom va reduce livrările de gaze către România cu 10% începând de mâine.

”Am vrut să vă comunic acest lucru din dorința noastră de a fi extrem de transparenți cu dumneavoastră, însă cred că trebuie să ne obișnuim cu această situație cu care cred că ne vom confrunta în perioada următoare foarte des. Acestea sunt ultimele date, 10% posibilitate de reducere începând de mâine până duminică. Din punct de vedere economic, discutăm de niște cantități absolut nesemnificative. Nu cred că există și, vă asigur, niciun fel de risc pentru securitatea aprovizionării României și a populației pentru perioada de iarnă. Nici dacă furnizările se vor opri în totalitate și nu se vor mai relua decât la primăvară”, a declarat Răzvan Nicolescu. 

(…)”Suntem pregătiți să facem față oricărei situații. Populația României nu va avea de suferit nici în cazul unei ierni extreme”, a mai transmis ministrul Răzvan Nicolescu.

Grupul  Gazprom a redus vineri cu 5% exporturile de gaze naturale către România faţă de nivelul planificat, fără ca autorităţile de la Bucureşti să fie informate oficial, potrivit ministrului delegat pentru Energie Răzvan Nicolescu.

„Fluxurile de gaze naturale prognnozate a fi livrate din Rusia către România s-au redus vineri cu 5% faţă de ceea ce era planificat. Este vorba de cantităţi mici. Nu am fost informaţi oficial în legătură cu motivul acestei reduceri“, a afirmat Nicolescu vineri.

Se pare că deși sâmbătă lucrurile reveniseră la normal, Departamentul pentru Energie fiind informat de conducerea Transgaz că societatea a primit o adresă de la dispeceratul Gazprom din Sofia conform căreia sâmbătă şi duminică livrările de gaz vor fi efectuate la parametri normali, fără a mai fi aplicate reducerile anunţate vineri, luni am primit, din nou, o veste proastă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *