Skip to content
Coronavirus

GCS: La acest moment nu este disponibil, în ţară, niciun pat liber de ATI pentru pacienţii cu COVID-19

Inquam Photos/Virgil Simionescu

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că la acest moment, în ţară nu este disponibil, pentru pacienţii cu COVID-19, niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

În data de 13 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.731 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 158 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În prezent, 1.743 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

La nivel naţional, la acest moment nu este disponibil nici un pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a arătat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *