Skip to content
Opinii & Analize

Geamătul penalilor n-a salvat-o pe Udrea

Contrar a ceea ce ar putea crede unii, textul de mai jos nu prea are de-a face cu blonda voluptoasă, care făcea furori prin Cotroceni pană acum un an de zile. Dar am pus-o în titlu, ca agațament, fiindcă internauţii spun că ar face trafic… Dintr-ăla ONLINE, să fim bine înțeleși, nu alt soi de trafic. Și acum, că tocmai am evitat un posibil viitor proces cu duduia menționată, să trecem la lucruri mai serioase!

Zilele trecute, o declarație politică a lui Călin Popescu Tăriceanu m-a făcut să o reascult de 4-5 ori. Și asta, în condițiile în care, pe restul politicienilor abia dacă îi ascult, cât să nu mă fac de râs dacă mă întreabă careva la televizor cum comentez. Și ca să nu lungim suspansul, declarația cu pricina nu m-a surprins cu iscusința sau dibăcia ei, ci m-a făcut KO prin stupizenia sa. În esență, Tăriceanu cel încolțit de dosare penale, cerea cu un suspin suav tuturor colegilor parlamentari să nu mai voteze nicio cerere venită de la DNA, până la alegeri! După ce am verificat cu sârg ca nu cumva declarația omului să nu fie scoasă din context, trunchiată sau răstălmăcită, mi-am permis să mă autoproclam stupefiat de inepţia personajului.

Acum nu că n-ar avea Statul de Drept bubele lui sau că n-ar lăsa loc la interpretări pe ici pe colo. Că vorba aia, pe Olguța au înhățat-o în campanie, lui Orban i-au smuls pixul din mâna cu care îşi semna candidatura, iar pe Blaga l-au lăsat fără lătratul electoral chiar zilele trecute. Dar totuşi, jupân Tăriceanu, chiar să nu mai aprobe pozitiv – scuzaţi pleonasmul caragialesc – nici-o hârtie a DNA-ului, colegii matale?! Păi asta e chiar pe față! Oare noi poporul, pe care l-ai cam uitat în ultima vreme, prins de luptele cu procurorii, să nu mai râdem şi noi, sau să avem un pic de circ la tv?!

Lăsând gluma la o parte, ce naiba făceam dacă, Doamne Ferește, aleşii ascultau chemarea de luptă a şefului de la Senat? Să nu mai poți lua pe sus un parlamentar, nici dacă e prins în “frangrant” (să mă ierte săraca Izaura pentru plagiat) cu brațele vârâte în butoiul cu miere bugetară?! Sau pe vreun altul, care colectează taman acum fonduri de campanie electorală, să te faci că nu îl vezi?! La cât de abili au fost politicienii noștri, au furat hălci din țara asta, în câteva secunde, cu o semnătură. Ce-ar fi dacă astăzi le-ar garanta cineva că aproape 2 luni de zile sunt lăsați de capul lor?! Vorba Paraziților: ar amaneta România, fără cuvinte.

Marele noroc al faptului că strigătul de disperare al lui Tăriceanu nu a vibrat în inimile unor penali care zac prin Casa Poporului s-a numit Elena Udrea. În fond, dacă tot am început cu dânsa, era păcat să nu și terminăm cu ea. Udrea a devenit simbol naţional de corupție, după ce a strâns cu generozitate un număr impresionant de dosare penale, trimise la instanță sau aflate în lucru. Așa că, până şi cei care se simțeau cu musca pe căciulă și care ar fi albit cu votul lor pe oricine, doar în ideea unei reciprocități viitoare, nu au putut să o scape pe Udrea de DNA. Și uite așa, s-a scăpat momentul operativ creat de Călin Popescu Tăriceanu, cel ce riscase pentru asta bruma de credibilitate politico-electorală pe care o mai avea. Cum s-ar zice, regina DNA-ului i-a mai dat o dată șah regelui de la Senat. Urmează mat-ul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *