Skip to content
Politică

Gelu Diaconu aruncă bomba: Hotnews, controlat de Fisc la pachet cu RISE Project

adevarulfinanciar.ro

Fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) Gelu Diaconu aruncă bomba: site-ul de știri Hotnews.ro a fost controlat de Fisc tot joi, la pachet cu RISE Project.

Informația a fost publicată vineri pe blogul lui Gelu Ștefan Diaconu, într-un articol intitulat „Impostorul național și atacul grobian asupra libertății presei”.

Diaconu a profitat de prilej ca să se dezlănțuie la adresa celor care conduc astăzi Fiscul și pe care el îi consideră „o gasca clientelara formata din semianalfabeti profesional, pocheristi pe zeci de mii de euro, club-eri, sau alcoolisti”.

„Am avertizat repetat in mod public ca ANAF a fost preluata de o gasca clientelara formata din semianalfabeti profesional, pocheristi pe zeci de mii de euro, club-eri, sau alcoolisti. Ca in cvasitotalitatea functiilor au fost promovate cozi de topor determinant fiind criteriul «prieteniei» si al rudeniei prin alianta (nasi/fini/cumetri). O adevarata pletora a anilor 2009-2011 din inspectia fiscala si din defuncta Garda Financiara au «ocupat» ANAF-ul.

La Antifrauda aceste «manevre» au atins paroxismul. Au fost reactivati de la varful functiilor de conducere pana la nivel de sefi de birou, fie yesmani care semneaza cu usurinta, fie resapati din Garda Financiara si persoane din inspectia fiscala oameni cu recomandari solide de la baronii PSD. S-a tintit in special zona analizei de risc acolo unde se “selecteaza” agentii economici de controlat. Un manunchi de persoane de la Alexandria si Giurgiu au aparut la DGAF central si la regionala Bucuresti. Brusc, presedintele ANAF este informat zilnic cine este controlat, de ce si daca este de acord.

Imi dau cuvantul de onoare public ca niciodata, cat am fost seful ANAF, nu am influentat vreun control, nu m-am interferat in selectia si derularea controalelor iar cazuistica speciala era instrumentata de cele mai multe ori fara stirea mea si numai prin respectarea unor proceduri riguroase. Avizam un plan de control lunar, care era un document clasificat si nu primeam rapoarte zilnice. Astazi folosesc mesageria telefonica pentru a «cere voie» sefului”, a detaliat Diaconu.

În continuare, Gelu Diaconu s-a referit concret la controalele de la RISE și Hotnews, subliniind că acestea fuseseră pregătite „de ceva timp”, scopul real fiind acela ca oamenii lui Dragnea să afle cine finanțează cele două site-uri.

„Desantul asupra Rise Project si Hotnews era pregatit de ceva timp. Nu aveau habar ca acestia urmau sa mai faca dezvaluiri si mai aplicate despre Dragnea&co. A fost o coincidenta, au cazut in propria capcana de moment!.

Au ales un coordonator docil, au simulat (pe baza unei “anonime”) o analiza de risc, si-au ales executantii si au ordonat misiunea. Am numele tuturor dar nu vreau sa-I expun linsajului mediatic. Sefa operativa a Antifraudei (o persoana fara relevanta profesionala) raporta mai-marelui ANAF cat de scrupulosi vor fi ei in control. Dumneavoastra realizati gravitatea faptelor? Dar alte organe ale statului roman?

Va asigur ca nu exista nici un element de risc fiscal major care sa justifice interventia Antifraudei. De fapt pe domnii de la ANAF, cozile de topor ale lui Dragnea, ii interesa cine ii finanteaza pe Rise Project si Hotnews. Afland numele acestora, contractele in derulare, urmau sa actioneze asupra acestor finantatori. De asemenea, trimiteau un puternic mesaj ca daca mai stau “alaturi” de cele doua redactii vor avea probleme cu fiscul. Era un mesaj puternic si pentru toata mass-media, care daca nu se raliaza celor care ridica osanale Farului din Alexandria pot sa devina victime”, a punctat Gelu Diaconu.

Citiți AICI întregul articol semnat de către fostul președinte al ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *