Skip to content
Politică

Gelu Diaconu atacă planul Big Brother de la ANAF: Drumul spre Iad e pavoazat cu intenţii bune! EXCLUSIV

Gelu Ştefan Diaconu (fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală) atacă intenţia ANAF de a colecta datele personale ale utilizatorilor de carduri.

CITIŢI ŞI: ANAF a făcut MARELE ANUNȚ. Toți posesorii de carduri sunt vizați

Într-o declaraţie oferită, joi, pentru PSnews.ro, fostul şef al ANAF l-a criticat pe Gabriel Biriş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP), pe care îl consideră responsabil pentru acest proiect de hotărâre, care ar urma să prevadă ca angajaţii ANAF să aibă acces la informaţii detaliate despre toate plăţile făcute cu cardurile în Romania, precum şi despre posesorii acestor carduri.

„Nu pot să fac decât o remarcă uşor ironică (dacă nu de-a dreptul maliţioasă): sunt aceiaşi care se plângeau de sarcina administrativă pe care o puneam noi în operă, până a veni ei la conducere. Mă refer la conducerea MFP-ului, pentru că norma e generată de o structură a Ministerului Finanţelor, nu de ANAF. Problematica caselor de marcat şi a datelor necesare este gestionată de o structură a Ministerului Finanţelor, aflată în subordinea domnului Biriş, marele apărător al contribuabilului”, ne-a spus Gelu Diaconu.

Amintim că Gabriel Biriş, în calitate de avocat (înainte să devină secretar de stat în MFP), s-a pronunţat în repetate rânduri împotriva ANAF, luând apărarea contribuabililor. În acest context, întrebat de ce crede că juristul s-a întors la 180 de grade acum, de când a devenit demnitar, Gelu Diaconu a răspuns: „Asta urma să fie remarca mea ironică. Dar, în rest, pe fondul chestiunii, mă abţin să fac comentarii. Am punctul meu de vedere, dar nu-l consider oportun acum”.

Aspectul de profunzime semnalat de către fostul preşedinte al ANAF pentru PSnews.ro s-a referit la interesele de afaceri din spatele controversatului proiect de hotărâre publicat de către Fisc.

„Acolo, dincolo de intruziunea sau amestecul în datele personale şi în viaţa contribuabililor, sunt şi alte aspecte, care ţin de efectul comercial al impunerii unei astfel de măsuri. Mai multe nu vă pot spune. Gândiţi-vă ce înseamnă piaţa caselor de marcat, a softurilor aferente, a programului necesar pentru interfaţarea cu baza de date a ANAF-ului şi aşa mai departe. Despre toate datele astea întrebaţi-l pe domnul Biriş. Toate sunt puse… Ştiţi: drumul spre Iad e pavoazat cu intenţii bune”, a încheiat Diaconu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *