Skip to content
Politică

Gelu Diaconu dă cărțile pe față: „Dosarul meu are ca scop compromiterea unui personaj politic”

Gelu Diaconu, fostul preşedinte al ANAF, dĂ cărțile pe față în dosarul în care este trimis în judecată.

Astfel, el a publicat pe blogul său o parte din rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului şi face declaraţii incredibile.

„Până la data de 8 februarie 2016, cu o zi înaintea primirii de la DNA a citaţiei de suspect, nu am ştiut de existenţa/discutat despre/interferat cu intenţiile, intervenţiile, acţiunile/ numitului Nicolae Păun şi ale Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa. Niciodată în întreaga mea viaţă până la data de 8 februarie anul acesta nu am vorbit/luat vreun contact cu cineva din interiorul ANAF sau din exterior, de pe întreaga planetă Pământ, despre cei doi subieţti menţionaţi mai sus şi despre activitatea acestora. Pe Madalin Voicu îl ştiu din media datorită notorietăţii sale”, a scris Gelu Diaconu pe blogul său, citat de antena3.ro.

Acesta mai susţine că obiectivul dosarului este „compromiterea unui personaj politic”. Gelu Diaconu precizează că destituirea din funcţie, punerea sechestrului pe bunurile imobile, blocarea unei afaceri de familie şi distrugerea reputaţiei profesionale şi a imaginii publice au fost consecinţele personale ale punerii sale sub învinuire.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, în luna februarie, că fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ştefan Gelu Diaconu, este urmărit penal în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Pentru aceleaşi fapte este cercetat şi fostul vicepreşedinte al ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *