Skip to content
Politică

Gelu Diaconu decriptează lovitura de la ANAF. Joc de viață și de moarte pentru Tudose EXCLUSIV

cotidianul.ro

Fostul președinte al ANAF Gelu Diaconu a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a decriptat lovitura de la vârful Agenției Naționale de Administrare Fiscală – mai precis, demiterea de către premierul Mihai Tudose a șefului Fiscului, Bogdan Stan, și numirea Mirelei Călugăreanu în această funcție.

CITIȚI ȘI: De ce i-a fost frică n-a scăpat: Tudose l-a DEMIS pe șeful ANAF

„Eu nu pot decât să apreciez schimbarea ca fiind binevenită, pentru că rezultatele colectării și evoluția procesului de reformă a administrației fiscale impuneau o astfel de măsură, poate chiar mai de mult” au fost primele cuvinte ale lui Gelu Diaconu despre mutarea lui Mihai Tudose.

Întrebat dacă gestul prim-ministrului ar putea fi înțeles ca o diversiune, pentru a distrage atenția publică de la hocus-pocusul Guvernului cu propunerile fiscale, Diaconu a răspuns: „Este greu de a mai atenua din efectul bâlbâielilor în materie de program de guvernare. Nu cred că au avut o astfel de intenție, ci pur și simplu realitatea colectării și a funcționării ANAF-ului impunea o astfel de măsură”.

În ceea ce o privește pe Mirela Călugăreanu, Gelu Diaconu a avut numai cuvinte de laudă la adresa ei: „O cunosc foarte bine și apreciez că este o persoană foarte potrivită. Face parte din categoria specialiștilor de elită ai ANAF-ului. Are experiența necesară, are cunoștințele necesare, așa încât îndeplinește toate condițiile pentru o astfel de funcție. Sper să aibă și tăria să refuze intervențiile din exterior”.

Fostul șef al Fiscului a apreciat că noua șefă a ANAF ar putea fi în stare să reziste presiunilor politice, „numai că pentru asta trebuie să o ajute o relație foarte directă cu prim-ministrul”.

„Fără sprijinul prim-ministrului nu poate face nimic. După părerea mea, premierul Tudose ar trebui să fie dispus să o ajute pe doamna Călugăreanu, pentru că orice guvernare este compromisă fără un ANAF performant”, a subliniat Diaconu.

De altfel, Tudose însuși și-a pus mari speranțe în noua șefă a ANAF.

„Am primit din partea dlui ministru Ionuţ Mişa mai multe propuneri. Împreună ne-am consultat. Am vorbit cu fiecare dintre persoanele respective. Da, am ales o doamnă despre care am avut aceleaşi referinţe – foarte respectată şi foarte hotărâtă, o doamnă care îşi dă seama că îşi joacă cartea vieţii profesionale prin această numire. Ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amândoi, a afirmat șeful Executivului marți seară, preluat de Mediafax.

CITIȚI ȘI: Stan a găsit buba din ANAF: Nu s-au alocat bani de salarii

Nu în ultimul rând, Gelu Diaconu a taxat lamentația lui Bogdan Stan, care dăduse vina pe salarizarea precară pentru funcționarea defectuoasă a ANAF-ului: „Salariul mediu al personalului care lucrează în ANAF este cu mult peste salariul mediu din administrația publică. În consecință, ăsta este un motiv inventat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *