Skip to content
Politică

Gelu Diaconu despică firul în patru: Peticeală și haos PSD-ist!

nineoclock.ro

Fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Gelu Diaconu a făcut câteva precizări pe fondul situației economice a României, dar și despre planul de guvernare propus de Partidul Social Democrat.

Astfel, Gelu Diaconu a afirmat că ”Revoluția fiscală” înseamnă o ”sarcină administrativă uriașă” și că este, în final, o bătaie de cap în plus care nu face un favor foarte mare României. În plus, fostul șef ANAF consideră că reducerea PIB-ului cu 2% ar fi dus la o încasare mai mare: ”O sarcină administrativă uriaşă: milioane de contracte de muncă refăcute, milioane de noi declaraţii fiscale, drumuri interminabile la ANAF, nemulţumiri ale salariaţilor, dar şi ale patronatelor, asfixierea unităţilor de adlninistrare fiscală şi posibilul colaps al sistemului informatic fiscal, care şi aşa funcţionează în condiţii de avarie. Adică mulţi nervi pentru o miză cu sumă aproape nulă din punct de vedere al sumelor încasate în plus. Dacă ar fi redus evaziunea cu 2% din PIB ar fi încasat cu mult mai mult! Dar nu trebuiesc deranjaţi baroneii aleşi uninominal şi nici unii domni ambasadori”, a declarat Diaconu pentru Evz.ro.

Mai mult decât atât, fostul șef ANAF a adăugat că noile reglementări ale PSD-ului, precum Declarația 600, restituirea taxei de mediu, dar și cea conform căreia chiar dacă un angajat are contribuții reținute la sursă, în urma căreia se colectează ”cu mult sub 1% din bugetul consolidat”, ”cam cât se evazionează într-o săptămână în zona București-Ilfov”, fiind o ”peticeală și haos PSD-ist”.

”Toată lumea s-a concentrat pe Declaraţia 600, dar în ianuarie vin la Fisc şi sutele de mii de contribuabili care au de plătit deciziile de impunere pe 2012 pentru CASS, şi solicitatorii restituirii taxei de mediu, şi persoanele juridice care trec la impozitul pe cifra de afaceri şi care depun fizic declarația 010 (85% din total agenţi economici înregistraţi fiscal au cifra de afaceri de până la 1 milion de euro), etc. Sute de mii de oameni sunt plimbaţi pe drumuri pentru câteva zeci poate sute de milioane de lei încasări în plus din CAS şi CASS. Unii, chiar dacă sunt şi salariaţi cu contribuţii reţinute la sursă, dacă au şi alte venituri, mai plătesc încă o dată contribuţii. Ştiţi cam cât se colectează din toată această tevatură? Cu mult sub 1% din veniturile bugetului consolidat! Peticeală şi haos PSD-ist! Cam cât se evazionează într-o săptămână în zona Bucureşti-Ilfov!”, a declarat Gelu Diaconu pentru agenția de presă citată.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *