Skip to content
Politică

Gelu Diaconu dezvăluie culisele mazilirii sale din ANAF. Viitor sumbru pentru PSD-iști

adevarulfinanciar.ro

Fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Gelu Ștefan Diaconu dezvăluie culisele mazilirii sale de la vârful ANAF și creionează un viitor sumbru pentru actualii guvernanți PSD-iști.

Într-un articol publicat joi pe blog, Diaconu acuză că „incompetența” echipei fostului premier Dacian Cioloș și „populismul deșănțat” al Partidului Social Democrat „distrug finanțele țării”.

Concret, Gelu Diaconu amintește cum, în noiembrie 2015 (cu câteva zile înainte de căderea guvernului Victor Ponta), a refuzat să avizeze proiectul de buget pe anul 2016 pe care îl primise de la ministrul de atunci al Finanțelor, Eugen Teodorovici, și care urma să fie depus în Parlament. Totuși, „la insistența unor colegi din minister”, Diaconu a semnat documentul, dar cu obiecțiunea: „venituri supraestimate cu cca 7 miliarde de lei”.

„Din precautie, nu mai vroiam sa-mi asum o programare bugetara supraestimata pe anul 2016 cu care politrucii din exteriorul ANAF sa se impauneze iar eu prin presiunea exercitata pe colectare sa imi asum oprobriul public generat de o campanie mass media dirijata, chiar daca stiam ca as putea sa indeplinesc planul de incasari, in conditiile in care eram lasati sa mentinem aceeasi presiune in lupta cu evaziunea”, continuă fostul șef al Fiscului.

Odată cu instalarea tehnocraților la putere, noul ministru al Finanțelor, Anca Dragu (pe care Diaconu o cataloghează drept „o persoana de pe o alta planeta in materie de cunostinte necesare ocuparii unei asemenea functii”), îi retrimite președintelui ANAF pentru avizare același proiect de buget al lui Teodorovici, „deloc modificat”.

„Refuz si de aceasta data avizarea fara obiectiuni, cu atat mai mult cu cat tehnocrati dadusera deja semnale puternice si clare ca ar cam trebui relaxata lupta cu evaziunea, fiind interesati exclusiv de jocurile de imagine si sa serveasca interesele gulerelor albe care i-au adus la putere”, rememorează Gelu Diaconu.

Cu toate acestea, ex-președintele ANAF își amintește că a fost convins de către proaspăt instalatul prim-ministru Dacian Cioloș, tehnocratul dând de înțeles că și-ar fi stricat imaginea dacă ar fi trimis în Parlament, încă din primele zile de mandat, un proiect de buget avizat cu obiecțiuni.

Iar acum urmează partea nevralgică a articolului: Gelu Diaconu scrie negru pe alb cum a fost implicat în „spectacolul pus in scena de fabricantii de dosare” la numai o zi după ce i-a refuzat premierului Cioloș rugămintea să își continue activitatea la conducerea Fiscului, motivând că îi va fi imposibil să colaboreze cu ministrul Anca Dragu, din cauza incompetenței acesteia în materie de administrare fiscală.

Citiți AICI cum, în opinia lui Gelu Diaconu, „habarnismul populist” al PSD-iștilor are mari șanse să arunce în haos bugetul de stat și cum România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene.

1 comentariu la “Gelu Diaconu dezvăluie culisele mazilirii sale din ANAF. Viitor sumbru pentru PSD-iști

  1. Este posibil ca Gelu Diaconu să aibă dreptate, supărător este că toţi fac acest gen de declaraţii după ce nu mai sunt pe postul respectiv. Spune-ţi ce aveţi de spus atunci când activaţi pe posturile despre care este vorba, sau curajul vă vine după ce plecaţi din funcţii? Este jenant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *