Skip to content
Politică

Gelu Diaconu, dezvăluire alarmantă: De data aceasta, nu o mai spun eu. O zice Comisia Europeană!

facebook.com

Fostul președinte al ANAF Gelu Diaconu, luni, într-o postare pe pagina personală de Facebook, lansează un atac furtunos la adrea lui Dacian Cioloș și a guvernării tehnocrate.

Concret: Diaconu reiterează ideea, de acestă dată confirmată de Comisia Europeană, potrivit căreia “specialistii plantati de Ciolos la MFP-ANAF au protejat evazionistii in 2016”.

Redăm postarea integrală a fostului șef al ANAF:

“Specialistii” plantati de Ciolos la MFP-ANAF au protejat evazionistii in 2016. De data aceasta, nu o mai spun eu. O zice Comisia Europeana! Incasarile din TVA au scazut cu cca 1,5 pp in 2016, fata de 2015! Traducerea: a crescut evaziunea!

Cand criticam tehnocratii zilnic pentru dezastrul pe care l-au facut in MFP-ANAF, eram acuzat ca sunt PSD-ist. Votantii nu acceptau ca idolii lor pot fi incompetenti si chiar rau-voitori, in ciuda dovezilor clare pe care le aduceam saptamanal (documente interne ANAF). Presa deontoloaga tacea chitic, chiar si atunci cand conducerea MFP-ANAF refuza pur si simplu sa publice incasarile, fapt nemaivazut pana atunci. Deh, pana la urma e treaba lor cat de bine ii lasa constiinta sa doarma! Problema e ca voi nu erati informati corect!

Daca n-o sa bage iar capul in nisip, pe modelul deonotologic tehnocrat, o sa auziti fel de fel de explicatii. La fel ca atunci…penibile si rusinoase. Un singur lucru trebuie sa retineti: in plina perioada de relaxare fiscala, in 2015, ANAF a adus cca 12,8 miliarde de lei in plus la buget, fata de anul precedent. Colectarea TVA a avut o crestere de cca 12%. Deci, se poate! In 2016, comparativ cu 2015, cu tot cu cresterea economica, tehnocratii au reusit sa aduca si ei cca 1,5 miliarde lei din TVA in plus. Doar ca in buzunarul evazionistilor! Inclusiv pentru evazionisti din aceia mai spalati, la costume, care stateau prin conferinte alaturi de “specialistii” tehnocrati si explicau in tandem cum si ce trebuia sa faca ANAF. Uite, ca ANAF s-a executat in 2016 si a facut exact ce isi doreau.

Mecanismele de combatere a evaziunii (dure cum erau) functionau. Nu trebuiau decat sa continue lupta. Au ales sa apese frana! Stiu ei de ce! Ba, mai mult, au pus frana si proiectului de modernizare a ANAF, blocandu-l pur si simplu, si lasandu-i un cadou nesperat PSD, care l-a ingropat cu totul.

Felicitari, domnule Ciolos! Tara va asteapta din nou, impreuna cu echipa dumneavoastra”, scrie Gelu Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *