Skip to content
Politică

Gelu Diaconu distruge guvernul Grindeanu: Până și tehnocrații erau mai performanți!

adevarulfinanciar.ro

Gelu Ștefan Diaconu – fost președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) – arată ce uită guvernul Sorin Grindeanu să ne spună despre creșterea economică anunțată pentru primul trimestru din acest an.

Într-un status postat joi pe Facebook, Diaconu atrage atenția că, dincolo de cifrele îmbucurătoare prezentate de către Institutul Național de Statistică (INS), actualul executiv PSD-ALDE este mai neperformant decât guvernanți tehnocrați în ceea ce privește veniturile bugetare din impozitele aferente bunurilor și serviciilor.

Mai mult: fostul șef al Fiscului lansează alt avertisment greu: „s-au returat motoarele evaziunii”.

Redăm mai jos postarea în care Gelu Diaconu subliniază că însuși Sorin Grindeanu vede următoarea rectificare bugetară în culori sumbre:

„Recenta crestere economica record din trim.1 poate fi o realitate. Vom vedea! Ce stim sigur, insa, este ca, in plina crestere economica, veniturile bugetare din impozitele aferente bunurilor si serviciilor sunt mai mici decat anul trecut.

Executia bugetara pe trim.1 anul acesta arata ca anemica crestere a veniturilor bugetare de 2,7% este datorata exclusiv impozitului pe venit si contributiilor sociale ca urmare a cresterii substantiale a salariului minim.

In schimb, la TVA, accize, impozit pe profit, etc., cresterea economica nu se regaseste in sume suplimentare colectate la buget.

Datele INS arata cresteri consistente atat in industrie cat si in servicii de evolutia carora sunt legate impozitele enumerate mai sus. Explicatia este doar una: s-au returat motoarele evaziunii!

Gasca noilor sefi din MFP/ANAF cred ca vor da explicatii macar la viitoarea rectificare…pe care insusi premierul Grindeanu o vede in culori sumbre.

Pana si tehnocratii erau mai performanti! Iar acest lucru ar trebui sa fie o constatare dureroasa pentru multi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *