Skip to content
Politică

Gelu Diaconu îi dă cap în cap pe Teodorovici și Mișa în legătură cu datoria lui Iohannis EXCLUSIV

adevarulfinanciar.ro

Gelu Diaconu – fost președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) – îi dă cap în cap pe ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și actualul șef al Fiscului, Ionuț Mișa, în legătură cu recuperarea de către stat a datoriei președintelui Klaus Iohannis.

Într-o declarație oferită joi seară pentru PSnews.ro, Gelu Ștefan Diaconu a vorbit despre intenția lui Orlando Teodorovici de a urgenta procedurile pentru recuperarea datoriei lui Iohannis. În acest context, Diaconu i-a cerut lui Teodorovici să se preocupe la fel de zelos de toate datoriile către stat – inclusiv de cele ale corporației Tel Drum.

Eu cred că e o preocupare exagerată a domnului ministru, pentru că ar trebui să aibă aceeași preocupare egală față de toate debitele de recuperat ale statului – și îmi vin în minte imediat debitele Teldrum, spre exemplu. Mi se pare că domnul ministru exagerează în a insista pe o temă care încă nu este clară. Pentru că înțeleg că statul nu a devenit în succesiune proprietar al clădirii. Lucrurile sunt în derulare.

Debitul are un element de incertiudine. Nu putem face lucrurile la o comandă! Veți vedea că Administrația Fiscală din Sibiu a transmis că nu poate face peste noapte încasarea sumei, atât timp cât statul nu este succesor în proprietate, a explicat Diaconu.

Fiindu-i solicitată o părere cu privire la informația – deocamdată pe surse – că ministrul Eugen Teodorovici l-ar fi amenințat pe Ionuț Mișa cu demiterea dacă nu se mișcă repede în speța Iohannis, Gelu Diaconu s-a arătat sceptic în legătură cu o asemenea variantă.

„Nu cred că se va ajunge până într-acolo, pentru că nu de domnul ministru depinde numirea sau destituirea domnului Mișa. Mai mult o face pe șeful decât îi este șef în realitate lui Ionuț Mișa”, a punctat Diaconu.

Întrebat dacă, în opinia sa, Ionuț Mișa îi este mai credincios lui Liviu Dragnea decât lui Orlando Teodorovici, ex-președintele ANAF a răspuns: „Nu știu cui îi este domnul Mișa credincios, dar credința față de Dragnea este singurul criteriu care contează în România de astăzi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *