Skip to content
Video

Gelu Diaconu îi dă la temelie lui Dragnea: Gașca e-n moarte clinică. Urmează canibalizarea! EXCLUSIV

psnews.ro

Ediția de marți a interviurilor video PSnews.ro l-a avut ca invitat pe Gelu Ștefan Diaconu, președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) între anii 2013 și 2016.

Discuția cu fostul șef al Fiscului a început odată cu principalul breaking news al săptămânii: punerea sub urmărire penală a președintelui Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, în dosarul Tel Drum.

Deși a subliniat că deocamdată „este prematur să ne pronunțăm” cu privire la fondul problemei și la vinovăția vreunui suspect, câtă vreme nu există o sentință definitivă, Gelu Diaconu a scos în evidență soliditatea anchetei, din moment ce aceasta a pornit de la o sesizare a Oficiului European Anti-Fraudă (OLAF).

Concret: întrebat dacă se așteaptă ca ancheta să fie confirmată în instanță sau Direcția Națională Anticorupție (DNA) să înregistreze un eșec (la fel ca în cazul lui, când rechizitoriul semnat de către procurorul Doru Țuluș a picat în camera preliminară), Gelu Diaconu a răspuns: „Nu cred că DNA-ul mai poate risca cu o investigație penală de o asemenea anvergură un eventual eșec. De altfel, comunicatul OLAF-ului trebuie să dea foarte mult de gândit, pentru că confirmă în mare parte datele prezentate în comunicatul public al DNA-ului. Dar instrumentarea penală și parcursul în instanțele de judecată sunt lucruri mult mai complexe și nu vreau să anticipez un eventual curs al acestei situații. Cred însă că viața politică din România va fi profund marcată de acest dosar”.

Mai mult: finanțistul a prognozat că ancheta în care este implicat Liviu Dragnea va provoca o luptă pentru putere în anturajul acestuia.

„Îndrăznesc chiar să spun că persoanele apropiate, așa-zisa «gașcă» a președintelui din PSD are o foarte mare problemă – cred că se află în moarte clinică și e posibil să urmeze o adevărată canibalizare a membrilor găștii.

Mi se pare ușor caraghios să negi vreo legătură cu situația sau cu activitatea firmei Tel Drum, când membrii familiei, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-au interferat în mod consecvent cu interesele inclusiv pe linia finanțării partidului (înțeleg din comunicatul DNA-ului). E ușor caraghios să negi o astfel de legătură și cred că, dacă se va pedala pe negarea unei astfel de legături, șansele de a câștiga în justiție se reduc la minimum”, a punctat Diaconu.

Întrebat dacă se impune demisia lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților, Gelu Diaconu s-a arătat sceptic și a amintit de plecarea din Parlament a lui Traian Băsescu (pe atunci deputat PD), în aprilie 1996, pentru ca politicianul să se pună la dispoziția procurorilor în dosarul Flota.

„Astăzi am văzut o luare de poziție a fostului președinte Băsescu, care – aflat într-o situație cu mult mai puțin delicată față de cea în care se află domnul Dragnea – și-a dat demisia bărbătește din Parlament. Nu cred că vom asista la o decizie asemănătoare, pentru că ar însemna practic pulverizarea grupului de interese din jurul președintelui Dragnea”, a opinat fostul președinte al ANAF.

Urmăriți secvența de la început până la momentul 4:46:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *