Skip to content
Politică

Gelu Diaconu îl desființează pe Dacian Cioloș: „Un impostor de catifea”

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, lansează un atac dur  la adresa lui Dacian Cioloș, președintele PLUS. Într-o postare pe Facebook, Diaconu îl numește pe fostul europarlamentar „impostor de catifea”.

„Negarea răului mai mic este apanajul poeților și al unora dintre filosofi. În politică și în cabina de vot, principiile inflexibile sunt doar o poveste. Un vis al romanticilor incurabili. Democrația nu poate servi niciodată interesele și preferințele tuturor. Însă poate minimiza răul. De aceea, orice societate democratică trăiește sub auspiciile blestemului dat de alegerea răului mai mic. Plecând de la aceste idei, rămâne totuși un mister: cum reușesc o parte dintre votanți să-și anuleze complet spiritul critic și să investească cu aura de „salvator al națiunii” un personaj atât de inconsistent precum Dacian Cioloș?

N-aș ezita și nu voi ezita nicio secundă să-l votez atunci când aș avea de ales între figura lui blajină, moderată și plină de bune de intențîi și orice receptacul al hidrei PSD. De aici până la a înțelege laurii atarnati de slalomul profesional, ideologic și caracteriologic al acestui personaj este, însă, un drum mult prea lung. Căutând explicațîi pentru această orbire, nu pot decât s-o pun pe seama disperării aduse de cei 30 de ani de cvasi-ratare națională sau pe seama luptei zilnice pentru un trăi decent a multora dintre români.

Sau pe seama exasperării care îi face pe mulți să uite că, fără anemică guvernare a lui Cioloș&co, PSDragnea nu ar fi obținut niciodată în alegeri peste 45%! O adevărată rușine a democrației noastre!!! O victorie covârșitoare a Răului, care a făcut că exercitarea mandatului de către președintele Iohannis să devină un adevărat mers pe sârmă.

Ce altceva te poate face să uiți că dl Cioloș nu s-a implicat în bătălia electorală anti-Dragnea fie de partea PNL, fie de partea USR? Că a negociat cu sânge rece, fără nicio jenă de ordin moral, listele la europarlamentare cu USR, cerând o „paritate de unu la unu”, când intențiile de vot sunt net în favoarea USR? Un partid (USR) care stă pe baricade de doi ani de zile, care se bate zilnic în consilii județene, în primarii și în parlament cu hidra psd-istă! Ce altceva te poate orbi în față faptului că singurul candidat la președinția PLUS a fost doar dl Dacian Cioloș? Ales cu aproape 100%!!! Că statutul partidului este unul autocrat 100% (chiar va rog să citiți cum toți membri Biroului Național sunt aleși DOAR cu girul lui Cioloș și….ce atribuții are acest BN). Despre platitudinile enunțate în intervențiile ciolosiene din mass-media, mai ales când îl vezi în contrapartidă cu un politician din ce în ce mai consistent precum Dan Barna…deja nu mai rămân multe lucruri de spus.

Doar eterna întrebare:

– când ai rude și cunoștințe în sistemul de stat (al serviciilor)

– când te fofilezi de tânăr pe lângă Funar, apoi PNL și președintele Băsescu pentru a obține numiri politice

– când pactizezi cu Dragnea în numirile de miniștri și cedarea controlului efectiv al Guvernului (ascuns în spatele nobilei misiune de „a salva țară”)

– când refuzi să te implici la alegeri în lupta contra lui Dragnea

– când ceri de la USR ce nu meriți

Cum reușești tu, Dacian Cioloș, să fii considerat de unii români un om nou în politică, plin de principii și valori?

Doar fiind un impostor! De catifea, din fericire!”, scrie Diaconu pe pagina lui Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *