Skip to content
Politică

Gelu Diaconu, radiografie tristă a Justiției: Nu îi deranjeaza nimeni!

nineoclock.ro
" "

Fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Diaconu, a scris joi un mesaj pe Facebook în care condamnă situația existentă în Justiție.

Mesajul fostului șef ANAF vine în contextul în care Victor Ponta a fost achitat, joi, de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în cazul doarului Turceni-Rovinari.

" "
" "

CITIȚI ȘI UPDATE VICTORIE PENTRU PONTA ȘI ȘOVA:ACHITAȚI ÎN DOSARUL TURCENI-ROVINARI

În această situație, Diaconu susține că este inadmisibil faptul că în Justiția din România există procurori care cer pedepse foarte mari pentru fapte care ulterior se dovedesc a fi neadevărate. Problema cea mai mare pe care o semnalează fostul președinte al ANAF ține de faptul că aceste „dosare fabricate” despre fapte ce se dovedesc a fi neadevărate afectează oameni, familii și cariere.

Gelu Diaconu povestește că el însuși s-a aflat în postura unei victime atunci când a fost băgat într-o cauză penală în privința dosarului „Partida romilor”, situație cu care declară că nu a avut nicio legătură.

Redăm mai jos mesajul integral al lui Gelu Diaconu:

„A venit momentul ca falanga procurorilor fanatici si a jurnalistilor talibani sa inceapa sa-si reconsidere rolul avut in societate in ultimii ani!

Dupa cum stiti astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie, complet de trei judecatori, a mai cazut un dosar fabricat, cel in care a fost achitat, printre altii, fostul premier Ponta.
Poate dvs., lasand patimile politice la o parte, intelegeti mai bine decat mine cum naiba poate cere un procuror instantelor pedepse salbatice cu executare (intre 6 si 12 ani!) pentru fapte care, in final, se dovedesc a fi inexistente sau neprobate?

Mai ramane vreo urma de umanitate in tine, magistrat acuzator, atunci cand distrugi oameni, familii, destine, cariere, munca de o viata, institutii, relativizand pana la ducerea in derizoriu notiunea de justitie?

Chiar atat de lipsit de constiinta sa fii incat sa fabrici dosare fara a avea cunostinte elementare intr-un domeniu specific, din invidie fata de succesul public sau profesional al unora, din dorinta de razbunare, din orgoliu maladiv sau la comanda unora de la intern sau extern?

Cunosc cateva persoane “beneficiari” de astfel de dosare, achitati de instantele de judecata dupa luni/ani de zile de arest si cu viata distrusa.

Acum doi ani si trei luni m-am trezit in aceeasi situatie: un procuror si un asa zis specialist DNA, ambii habarnisti sau ticalosi, m-au bagat intr-o cauza penala (mirobolantul dosar “Partida Romilor”) cu care nu am avut nici in clin, nici in maneca!

Ce fac astazi toti acesti acuzatori salbatici?
Va spun tot eu: isi beau cafeaua linistiti pe salarii babane! Nu ii deranjeaza nimeni.
Ce daca statul roman, din bani publici, cheltuie zeci de milioane de euro pe ascultari si filaje inutile sau pe despagubiri ulterioare?

Asupra acestor cazuri oare de ce nu se autosesizeaza Inspectia Judiciara?
Si un lucru ceva mai concret, daca tot am pomenit de Inspectia Judiciara: poate este curioasa sa verifice daca se fac/s-au facut presiuni de catre unii procurori asupra unor functionari pentru constituirea ca parte civila a institutiilor administratiei de stat in faza de cercetare penala in anumite dosare. Sau unii procurori, de regula sefi, au functionari “dedicati” pentru aceasta treaba in interiorul acestor institutii? Ar putea incepe cu situatia din ANAF.

In incheiere imi ridic palaria in fata judecatorilor care isi respecta profesia si nu se lasa intimidati de presiunea fanaticilor din procuratura si mass-media!”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *